29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Bjelin Spačva rasterećeno ulazi u drugi dio sezone; želja dohvatiti final4 u kupu

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Rukometaši Bjelin Spačve ovog su tjedna započeli s pripremama za drugi dio sezone, odnosno borbu za prvaka u Paket24 Premijer ligi. Najveći dobitak je ostanak svih igrača od jesenas, nije bilo odlazaka što znači da će prekaljeni bivši reprezentativac Vlado Matanović i proljeće provesti u Vinkovcima.

„Iako je imao nekoliko ponuda izvana, Vlado će na našu sreću i dalje ostati u Vinkovcima. Zadovoljan je svojim povratkom nakon teške ozljede i on je istog mišljenja da mu je bolje ostati kod nas sljedeća tri mjeseca pa će vidjeti što dalje”, zadovoljno će trener Bjelin Spačve Josip Mečić.

S obzirom da je pauza bila kratka, svega 3 tjedna, započelo se s bazičnim pripremama u dvorani s radom s loptom. Prema riječima trenera Mečića neće biti nikakvog posebnog opterećenja, pokušat će se tijekom sljedećih mjesec i pol vratiti ritam koji su vinkovački rukometaši imali na kraju prvog dijela sezone. U subotu je već prva pripremna utakmica s prvoligašem BiH, Krivajom, a zatim u srijedu Bjelin Spačva igra s Đakovom.„Imamo ciklus rada u dvorani i ciklus pripremnih utakmica sve do početka prvenstva koje počinje 17. veljače, s tim da je kup na rasporedu 14. veljače. Ušli smo među 16 ekipa, ali još nisu izvučeni parovi. Tempirat ćemo formu za kup, htjeli bi proći dalje, nakon svih tih godina igranja u premijer ligi želimo otići na final4 u kupu”, rekao je trener Mečić.

Momčadi je priključen mladi Dominik Artić po poziciji desni vanjski, a kako je izborena liga za prvaka, tako u vinkovačkom prvoligašu nema rezultatskog pritiska. Cilj je ostvaren, osiguran je ostanak u ligi, a liga za prvaka bit će svojevrstan plus i prilika za mlade igrače koji će dobiti priliku za nametnuti se i steći potrebno iskustvo za naredne sezone, te će se  pokušati izboriti četvrto mjesto koje vodi u pretkolo Europske lige.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno