25 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

black midi objavili EP s obradama King Crimsona, Captain Beefhearta i Taylor Swift?!?

Više od autora

- vl promo-


black midi su prije dva tjedna objavili EP “Cavalcovers” (Rough Trade/Dallas) na kojem su njihove jedinstvene obrade hitova Taylor Swift, King Crimsona i Captain Beefhearta. Izdanje označava i početak njihove sjevernoameričke turneje koja prati izdanje “Cavalcade”, jedno od najboljih albumskih izdanja u 2021., prema ocjenama i kritikama New York Timesa, Pitchforka, The FADER-a, Stereoguma i mnogih drugih medija.

Prošle godine snimili su pet posebnih obrada koje su izglasali njihovi fanovi, a napravljene su za pet različitih teritorija i u suradnji s trgovcima koji su fanovima mogli osigurati po narudžbi rađena, limitirana flexi disc izdanja. Njih tri od danas su dostupne svima i svugdje.

Na “Cavalcovers” EP-u obrada je hita King Crimsona “21st Century Schizoid Man”, pjesme u kojoj su prvi put ikad sva trojica na vokalima – basist Cameron Picton, gitarist Geordie Greep i bubnjar Morgan Simpson. Pridružio im se i saksofonist Kaidi Akinnibi, koji ih često prati na nastupima. Za dublji uvid u vezu black midi i King Crimsona, pogledajte The Talkhouse razgovor između Simpsona i bubnjara King Crimsona, Billa Bruforda.

U njihovoj izvedbi pjesme Captain Beefhearta “Moonlight On Vermont”, prvi put na nekom black midi izdanju glavni vokal je bubnjar Simpson. Obožavatelji su dugo priželjkivali obradu “Love Story” Taylor Swift, dijeljenu putem ilegalnih Dropbox linkova i prikrivenih stranica za preuzimanje. Kao dugogodišnji obožavatelji njezinog rada, black midi su, s basistom Pitchonom kao vokalom, napravili iskrenu i emotivnu odu originalu.

black midi su istovremeno s objavom EP-a u Winsconsinu započeli svoju sjevernoameričku turneju a svirat će diljem zemlje. Vrhunac će biti nastupi na ovogodišnjem Coachella Festivalu. Od svibnja do srpnja ekipa je na europskoj turneji tijekom koje će se kao gosti pojaviti i na Glastonbury Festivalu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno