18 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Black Sabbath – Master Of Reality (1970.)

Više od autora

- vl promo-mka_black-sabbath_master-of-reality_1971_ST

‘Master Of Reality’ treći je album birmingemskog kvarteta Black Sabbath, sniman između veljače i travnja 1971. godine u londonskom Island studiju. Bila im je to ujedno i treća suradnja s producentom Rodgerom Baineom koji je, u suradnji s članovima banda, stvorio temelj za čitav niz glazbenih žanrova od kojih se najčešće spominje ‘stoner rock’ te ‘sludge’ i ‘doom metal’. Pjesme ‘Sweet Leaf’, ‘After Forefer’, ‘Children Of The Grave’ i napose ‘Into The Void’ pokazuju u kakvom su naponu snage Sabbathi bili tada.

Svirali su tada u originalnoj postavi: Tony Iommi na gitari, Terry Geezer Butler na basu, Bill Ward na bubnjevima te naravno, jedan jedini, nezamjenjivi Ozzy Osbourne za mikrofonom.

Iako osporavan od kritike ‘Master Of Reality’ je postao prvi Top 10 album Black Sabbatha (i jedini sve do izlaska posljednjeg albuma ’13’ prije nekoliko godina) te je postao dvaput platinast budući da se prodao u više od dva milijuna primjeraka. Izašao je u srpnju 1971. godine a do sada je doživio nebrojeno reizdanja.

Popis pjesama: Sweet Leaf / After Forever / Embryo (Instrumental) / Children Of The Grave / Orchid (Instrumental) / Lord Of This World / Solitude / Into The Void

Izdavač: Vertigo / Sanctuary / Universal Music Hrvatska, 1970/2010.

Black Sabbath – Master Of Reality [cover]

VIDEO: INTO THE VOID 1971

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno