-0 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Black Tears novi je singl Imelde May prije objave albuma Life.Love.Flesh.Blood

Više od autora

- vl promo-

Imelda May (Black Tears, drugi singl) [St]

Nakon prošlogodišnjeg singla ‘Call Me’, kojim je Imelda May započela novo poglavlje u svom životu, u novom stilu predstavlja još jedan singl s iščekivanog studijskog izdanja. Novi singl nosi naziv ‘Black Tears’, a nastao je u suradnji s legendarnim gitaristom Jeffom Beckom.

Imeldi je s tekstom nove pjesme pripomogao Angelo Petraglia,a za produkciju singla, kao i čitavog iščekivanog izdanja, zaslužan je legendarni T-Bone Burnett, koji o Imeldi kaže: ‘Nikada nisam upoznao nekog poput nje. Puna je života. Inspiriran sam njenom iskrenošću i darežljivošću.’

Iščekivano studijsko izdanje nositi će naziv ‘Life. Love. Flesh. Blood’ (Decca / Universal Music), u Hrvatskoj ga očekujemo 7. travnja, a inspirirano je teškim situacijama u kojima se Imelda našla posljednjih godina. Nakon što je 2012. godine prvi put rodila, 2015. godine raspao se njen 18 godina dug brak. Naslovi pjesama poput ‘Call Me’, ‘Black Tears’, ‘Shoulda Been You’, ‘Leave Me Lonely’, ‘When It’s My Time’, ili pak ‘The Girl I Used To Be’ govore sami za sebe, a Imelda navodi kako ne zna otkud će skupiti snage da pjeva pjesme, budući da jedva može o njima i pričati. ‘Sve je unutra: rođenje, sex, ljubav, razvod i smrt. To je priča mog života’ kaže Imelda May.


Studijsko izdanje snimano je u Los Angelesu, gdje je gitaru svirao Marc Ribot, bubnjeve Jay Bellerose, a bass Zach Dawes. Album donosi 11 pjesama u standardnom izdanju, odnosno 15 u deluxe izdanju, a Imelda kaže kako su se odmah primili posla i snimili 15 pjesama u 7 dana. Iščekivano izdanje osim gostovanja Jeffa Becka bilježi i ono maestra Joolsa Hollanda na pjesmi ‘When It’s My Time’.

‘Jeff Beck trebao je svirati gitaru na pjesmi ‘Black Tears’. Došla sam kod njega na snimanje, i tada je čuo pjesmu ‘When It’s My Time’, te rekao kako želi solo i na toj pjesmi. Ja sam rekla da ne može jer Jools svira na njoj. Jeff je rekao: fučkaš Joolsa, ja želim svirati na njoj. Nezaboravan trenutak, Jeff Beck i Jools Holland bore se za solo. No Jools je odradio divan posao na pjesmi.’

IMELDA MAY: BLACK TEARS [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno