18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Blagoslov vozila i vozača u lapovačkoj Župi

Više od autora

- vl promo-


U lapovačkoj Župi Presvetog srca Isusovog održan je blagoslov vozila i vozača koji je postao tradicija. Blagoslov se održava svake godine prve nedjelje nakon crkvenog goda, odnosno kirbaja, vozači su nakon mise zatražili Božju zaštitu jer mnogi od njih će se tijekom ljeta otisnuti na put kako bi godišnji odmor proveli na moru.

„Blagoslov nam je potreban u svim segmentima života, pa i u ovom jer smo kao ljudi sve više u pokretu. Sve smo više na cesti i na putu gdje su različite opasnosti i ako nas Bog ne čuva i ne štiti može se dogoditi nesreća pogotovo kada koristimo godišnje odmore i putujemo na naš Jadran. Koristimo priliku i već 20 godina u župi organiziramo blagoslov vozila i vozača”, rekao je župnik, Ladislav Dort.

Red je bio dugačak, a osim automobila mogao se pronaći pokoji bicikli. Župljani govore kako se tijekom prethodne dvije godine moglo vidjeti i dječja kolica, romobile.

„Svake godine dovozim automobil na blagoslov jer to je jedna tradicija u vjeri za moju obitelj i mene, za sve putnike i sudionike u prometu da uz Božji blagoslov prebrodimo ovu godinu”, riječi su župljanina koji uvijek iskoristi priliku kako bi blagoslovio svog limenog ljubimca.

„Svim sudionicima u prometu savjetujem da budu na oprezu kada su na putu jer uz Božji blagoslov i zaštitu moramo čuvati jedni druge kako bi se događalo što manje nesreća”, poručio je Krunoslav Aladić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno