17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Blagoslovljen temeljni kamen za crkvu Sv. Nikole Biskupa

Više od autora

- vl promo-

U nazočnosti brojnih župljana Svetoga Nikole Biskupa u Vinkovcima i susjednih župa, svećenika vinkovačkog Dekanata, predvođenih začasnim kanonikom Tadijom Pranjićem, župnikom i dekanom vinkovačkim, Rudolfa Koniga, župana vukovarsko-srijemskog, Tomislava Čuljka, zamjenika gradonačelnika Vinkovaca te drugih uzvanika, 1998. godine gradilište i temeljni kamen za novu crkvu Sv. Nikole Biskupa blagoslovio je msgr. Marin Srakić, biskup đakovački i srijemski, stoji u članku Vinkovačkog lista. 

Tom je prigodom msgr. Marin Srakić, uz ostalo, rekao. „Godina u kojoj se nalazimo nije samo godina obnove, nego i nove izgradnje, što samo dokazuje kako naša unutrašnja vjera nije uništena, nego je, naprotiv, još više učvršćena… Ovo je radostan događaj ne samo za župu Svetog Nikole Biskupa, nego i za cijelu biskupiju. Dosta smo imali tužnih događaja i rušenja crkava, a sada je došlo vrijeme za popravak i gradnju novih”, istaknuo je tada.


Crkva se gradila u Zvonimirovoj ulici, a župna zajednica Sv. Nikole obuhvaća sjeverni i sjeveroistočni dio grada. Ukupna vrijednost radova na gradnji crkve procijenjena je na 6,3 milijuna kuna, a sredstva su prikupljena uglavnom dragovoljnim prilozima vjernika. Tijekom liturgijskog slavlja velečasni Stjepan Podboj, župnik župe Sv. Nikole, naglasio je kako je gradnja crkve izazov, radost, ali i teret.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno