“Bljakasto i fujkasto” druženje uz Mrljeka i Prljeka

0
484

Veselo je bilo jučer i danas u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci koju su posjetili popularni Mrljek i Prljek, glavni likovi dječjih slikovnica književnice za djecu Jelene Pervan. Dva dana druženja s Jelenom, Mrljekom i Prljekom izmamila su osmijehe na mnogim licima, a veselja nije nedostajalo ni u osnovnoj školi u Nijemcima.

Jučer i danas vinkovačka je knjižnica ugostila poznatu dječju spisateljicu Jelenu Pervan, najprepoznatljiviju po svojim slikovnicama Mrljeka i Prljeka. Posebno “bljakasto i fujkasto” druženje u našem gradu, ali i županiji, proteklo je u jednom izrazito veselom tonu, a brojni mališani imali su priliku upoznati dvije zloćkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, bljakavo i fujkasto.

U petak se u našoj knjižnici najprije ova poznata spisateljica družila s dječicom iz dječjih vrtića Stribor i Vladimir Nazor, a nakon toga je s Bibliobusom posjetila i osnovnu školu u Nijemcima. Prema riječima Sonje Šimić, voditeljice dječjeg odjela u GKVK, puno smijeha, zabave i komunikacije između djece i spisateljice bila je prava uživancija.

Dječja spisateljica i novinarka Jelena Pervan iza sebe ima 11 objavljenih knjiga za djecu i niz održanih književnih radionica u knjižnicama, školama i vrtićima diljem Hrvatske. Posebnu su popularnost među djecom stekle njezine serije slikovnica o medvjediću Hrkalu, šašavim bakterijama Mrljeku i Prljeku te slikovnica Tonka.