18 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

BluVinil: Novo ime na domaćoj glazbenoj sceni

Više od autora

- vl promo-Novi autorski bend imena BluVinil predstavlja prvi singl ‘Mili brat’, a svoj su premijerni nastup održali 26. travnja u Vinylu gdje su se predstaviti publici svojom prvom svirkom!

BluVinil je glazbeni sastav osnovan u proljeće 2016. godine u Zagrebu, a čine ga petorica studenata okupljenih u želji da slobodno eksperimentiraju s glazbenim stilovima unutar klasičnog pop-rock izričaja. Osnovna misao benda je stapanje svijeta radiofoničnih pjesama sa svijetom nekonvencionalnih glazbenih oblika.

Pod etiketom Dallas Recordsa predstavljaju singl prvijenac pod nazivom ‘Mili brat’ koji je snimljen u AMS studiju, a nedavno je ovjenčan i spotom koji je snimljen u Francuskom paviljonu Studentskog centra. U sklopu video produkcije ostvarena je suradnja s glumcima zagrebačke Akademije dramske umjetnosti Pavlom Matuškom i Veronikom Mach.

‘Iako pjesma naoko opisuje ljubavni trokut, zapravo se radi o podvojenosti unutar ljubavnika razapetog između straha od vezivanja s jedne strane i iskrene želje za potpunim prepuštanjem partneru s druge. Svi mi unutar sebe nosimo tu dualnost i ona ponekad zna imati razorne posljedice po naše bližnje. Mili brat opisuje upravo jedan takav toksični odnos.’ kaže Matej Nakić, pjevač i autor benda.

Nastupom u Vinylu premijerno će se predstaviti publici, a izvest će pjesme sa svog nadolazećeg debitantskog albuma, uključujući i naslovni singl ‘Mili brat’.

Članovi benda su pijanist Filip Knežević, bubnjar Marko Štimac, bas gitarist Bruno Jakelić, gitarist Luka Načinović te pjevač i tekstopisac Matej Nakić.

BLUVINIL: MILI BRAT [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno