Legendarna Boa II udružila je svoje snage s jednim od najboljih muških vokala i zajedno su snimili pjesmu Absentia. Mario Huljev gost je u energičnoj pjesmi koju danas predstavljamo.
Kako je nastala ideja za ovu pjesmu, objasnio je frontmen grupe Boa II, Mladen Puljiz:
“Često šećem Primoštenskim poluotocima i tu mi je u glavi zasvirala ova pjesma. Sjetio sam se sjajnog banda, možda najboljeg s ovih prostora EKV i činjenice da je grupa Boa imala čast da EKV svoj prvi nastup imaju u Beogradskom SKC-u kao predgrupa tada kao Ekaterina ll. Kako su svi učesnici u ovom projektu veliki poštivatelji Milana i ekipe ovo je naša posveta njima.
Dok sam slagao melodiju, čuo sam Marijev glas i iako je to mnogima bilo nespojivo kad smo se našli u studiju, Mario je zablistao punim sjajem. Veliku podršku sam cijelo vrijeme imao od Luke i on me povezao s Leom Baltazarom koji se odmah bacio na produkciju i napravio izuzetan posao. Što reci o Bucu i Gojku….Legende …Sretan sam da ponovo surađujem s Gojkom, a Buc je tu debelo natprosječan već više od 30 godina.”
“Suradnja s grupom Boa II potaknuta je nastojanjem da se opiše ljudska odsutnost od vrijednosti koje smo nekoć gajili kao ljudska vrsta. Odsustvo od prirode, odsustvo od ljudske povezanosti, odsutnost od nas samih, sve nas je to zadesilo tijekom pojave korone i potresa. Pjesma Absentia nas podsjeća na te vrijednosti od kojih smo zastranili i unosi osjećaj nade i potiče povratak tim vrijednostima. Ulazak u studio s bendom i rad na pjesmi bio je vrlo inspirativan i konstruktivan, a probudio je u meni ponovo strasti vezane uz glazbu.” – rekao je Mario Huljev
Novu pjesmu grupe Boa II i Marija Huljeva slušajte i digitalno.