Tjedan na Adventu u Vinkovcima završava brojnim događajima, iako su ovoga puta snijeg i niske temperature uspjeli pomrsiti planove na Ledenom Orionu. Naime, Dječja igraonica koju organizira Društvo Naša djeca Vinkovci, a koja je trebala biti održana u pješačkoj zoni, otkazana je zbog vremenskih uvjeta. Nadamo se kako to neće pokolebati kreativni duh naših mališana koji će nekom drugom prilikom pokazati svoje vještine i maštu.

Zanimljive ledene skulpture zauzele su jučer pješačku zonu, a članovi udruge Slama pokazali su pravo umijeće u oblikovanju tri ledena bloka dimenzija 100×50 i težine oko 120 kilograma. Nastale su dvije skulpture sa simbolima posude – kalendara Oriona, najstarijeg europskog kalendara, a izradu treće možete pratiti danas od 11 sati.

U Gradskom kazalištu “Joza Ivakić“ danas u 20 sati započet će predstava Bijela kuga. Radi se o poetsko realističkoj predstavi o ljubavi kao jedinoj pokretačkoj sili koja može preoblikovati bližnjega te o tajnama koje krijemo u dubinama naših bića, a izvest će ju Kazalište Virovitica.

Podsjetimo i kako se Ledeni Orion uključio u akciju #30sekzadjecu koju je pokrenulo B!TONIC. Akcija je vrlo jednostavna: napravite što više čučnjeva možete unutar 30 sekundi i snimite se. Koliko čučnjeva napravite, toliko kuna b!tonic hrvatska donira Odjelu za dječje bolesti Opće županijske bolnice u Vinkovcima i Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Šibeniku. Nije važno kada ni gdje vježbate. Kvaliteta videa također nije presudna. Najvažnije je da napravite što više čučnjeva, a odbrojavanje od 30 sekundi kreće od prvog čučnja. Svi zainteresirani mogu doći danas u 19 sati u pješačku zonu i zajedničkim snagama sudjelovati u akciji pomaganja djeci.