12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Bogat, sadržajan i rasplesan 2. po redu Hang Loose Rockabilly festival

Više od autora

- vl promo-

U dvorištu vinkovačke Gimnazije  održan je 2. po redu Hang Loose Rockabilly festival – događaj s nastupom 5 rockabilly sastava, dvije plesne grupe koje su izvodile stroll, rockabilly jive i srodne plesove, pin-up foto session-om i još puno raznih događaja. Festival je u organizaciji Udruge XO-VK i rockabilly bara Hang Loose ponudio brojnim posjetiteljima  bogat,  zanimljiv i vrlo sadržajan program.

Na Festivalu je posjetitelje dočekalo šminkanje, uređivanje, brijači, frizeri i pin-up foto session, a uživali su i u pogledu na stare automobile, pin-up djevojke, šarene štandove, suvenire i plesove u rockabilly ritmu, kojemu su se mnogi i sami pridružili. U kultno razdoblje 50-ih godina posjetitelje su vratili i brojni detalji koji su ih oduševljavali na svakom koraku, a točkice, cvjetovi i zanimljive frizure bili su neizostavan dio ovog fantastičnog događaja.

Najmlađi su također imati svoj kutak za sebe, jer su imali društvene igre poput twistera, gumi gumija i hula-hopa. U izložbenom dijelu festivala bilo je  raznih krpica i retro stvari proizvođača:Kerefeke, Kich Sapunich, Elastic Heart, Vintage optika Marko te SentiMental Bikes, koji i ove godine pravi unikatni retrobicikl za festivalsku tombolu.

Za frizure se pobrinuo Frizerski salon Dlaka 22 i Barbershop Španić, a prilike za tetoviranje bilo je kod Slavena Kusture u Hellboy Tattoo shopu.

Drugog dana Festivala nastupili su Naked Truckers iz Mađarske, Joe and the Rhythm Boys iz Slovenije, te B and the Bops iz Hrvatske koji su svojom svirkom oduševili publiku u kojoj je bilo svih generacija.


Osim odlične posjećenosti, pozitivni utisci organizatora, sudionika i gostiju dobar su pokazatelj da je Hang Loose Rockabilly festival našao svoje mjesto pod suncem i već postao prepoznato ljetno događanje u gradu na Bosutu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno