Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u prošloj godini u općini Bogdanovci donijeli su odluku da će za pomoć pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji izdvojiti 30 tisuća kuna. Također, odmah je u nadležnosti ureda načelnika pokrenuta i humanitarna akcija koja je provedena u suradnji s mještanima Bogdanovaca, Petrovaca i Svinjarevaca i Crvenim križem, a prikupljana je hrana i higijenske potrepštine. Nakon što su prikupili pomoć, Bogdanovčani su prevalili put od 650 kilometara i u stradala područja Sisačko-moslavačke županije dovezli pet vozila punih hrane, higijenskih potrepština i odjeće, ali i jednu kamp prikolicu.

Neumorni volonteri predvođeni načelnikom općine podijelili su četiri tone hrane u naseljima Petrinja, Strašnik, Gora, Cepeliš, Pecki, Sibić, Gornja Bačuga, Donja Bačuga, Gornje Mokrice, Župić, Glinska Poljana, Graberje, Marinbrod, Majske Poljane, Brnjeuška, Slana, Novi Farkašić, Stankovac, Prekopa, Hađer, Mala Solina, Dvorišćen i Glina.

“Unatoč kišovitom vremenu izmamljeni osmjeh na licu ljudi nakon dostavljene hrane olakšao nam je dan. Zahvaljujemo lovcu Petru iz Petrinje koji je cijeli dan išao s nama od sela do sela, od kuće do kuće gdje je bilo najpotrebnije. Zahvaljujem se i svim Bogdanovčanima, Petrovčanima i Svinjarevčanima na njihovim doprinosima, a kako bi ova humanitarna pomoć stigla u ruke onima kojima je najpotrebnije”, ističe načelnik općine Marko Barun. Također, zahvalio je i neumornim volonterima koji su danima sve sortirali i podijelili hranu kako bi na human i nesebičan način bar malo pomogli ljudima koje je pogodio potres, ali i poduzeću Vinkoprom na posudbi kombi vozila te DVD-u Bogdanovci i tvrtki Pipo iz Bogdanovaca.