Film Bohemian Rhapsody je već nakon prvog tjedna prikazivanja u Hrvatskoj potvrdio svoj zvjezdani status i brojkom. Naime, u Hrvatskoj je, gledajući broj gledatelja, ostvario najbolje kino otvaranje 2018. godine, najbolje otvaranje redatelja, najbolje otvaranje žanra te ujedno i najbolje otvaranje svih vremena studija 20th Century Fox u Hrvatskoj s brojkom od  62.278 gledatelja.

Bohemian Rhapsody je priča o legendarnom bendu Queen i njihovoj pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju – čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena.

Freddie je rođen 1946. godine u Zanzibaru pod imenom Farrokh Bulsara. U Veliku Britaniju je došao s 18 godina gdje je pohađao fakultet za umjetnost i grafički dizajn. Tamo je upoznao Rogera Taylora i Briana Maya koji su zajedno svirali u sastavu Smile. Ubrzo im se pridružuje i Freddie i tako je 1970. godine osnovan jedan od najpoznatijih svjetskih bendova – Queen. Ostalo je povijest. S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj glazbenoj sceni, a još i danas se smatra jednim od najvećih vokala u glazbenoj povijesti.

S lijeva na desno: Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor), Rami Malek (Freddie Mercury) i Joe Mazzello (John Deacon) zvijezde Foxova filma BOHEMIAN RHAPSODY. / Photo Credit: Courtesy Twentieth Century Fox.

Freddijeva karizma, energija, odnos s publikom, senzacionalni nastupi i jedinstven glas vinuli su ga u zvijezde. Nikada prežaljenu legendu mnogi i danas smatraju najboljim zabavljačem svih vremena, a njegove bezvremenske stihove slušaju i stari i mladi. Freddie je dio povijesti koji će se prenositi i na nadolazeće generacije.

Njegova uvjerljivo najbolja i u svijetu najpoznatija pjesma je Bohemian Rhapsody po kojoj je film i dobio ime. Pjevačku legendu glumi genijalni Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.

Film koji ruši sve rekorde gledanosti, u distribuciji Blitz filma, možete pogledati u svim kinima.