19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Bolt: Završile promotivne vožnje, Vinkovci na 1,10 kn/min kao i ostatak Hrvatske

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Minuta korištenja Boltovih romobila od ponedjeljka je skuplja za 35 lipa – potvrdili su nam danas iz Bolta nakon što se društvenim mrežama proširila vijest kako umjesto 75 lipa minutu vožnje sada plaćamo 1,10 kuna.

U to smo se i sami uvjerili usporedivši vožnje od 25. travnja i 17. svibnja. Obje su trajale šest minuta, no za onu od jučer morali smo izdvojiti 1,72 kune više.

 

Zbog čega se vožnje od početka tjedna naplaćuju više upitali smo i sam Bolt. Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost Bolta Hrvatska i Slovenija, pojasnio nam je kako se cijena od 75 lipa odnosila na promotivno razdoblje prvih mjesec dana, koja je bila najniža u Hrvatskoj, a s novom cijenom Vinkovci su izjednačeni s ostalim gradovima u državi.

„Ova cijena od 1,10 lipa po minuti je nekakva standardna cijena koju mi naplaćujemo i općenito je jedna od najnižih u Europi. Iako nastojimo cijenu držati što nižom, nažalost puno je faktora koji utječu na njezino povećanje, a to su u prvom cijenu rast cijena benzina zbog koje su skuplji i ostali energenti, obnova našeg voznog parka te operativni poslovi zbog kojih su ispravni romobili građanima dostupni svakoga dana”, istaknuo je Begović.

Kaže kako Vinkovci imaju romobile novije verzije od primjerice onih u Osijeku, a cilj je postići da ih što više ljudi vozi. Time će, napominje, Bolt imati mogućnost češće spuštati cijenu: „Mi želimo biti zamjena automobilima, a ne sredstvo za zabavu koje će netko platiti 20 kuna za pet minuta, to nam nikako nije cilj”. Kaže i kako će kroz novu kampanju pokušati spustiti cijene, no broj čimbenika koji će na to utjecati nije zanemariv.

Iako možda iznenadna promjena, za prosječnu vožnju u Vinkovcima od 7-8 minuta to znači oko dvije kune razlike, prema čemu smo i dalje među najjeftinijima. Budžet nam neće biti znatno oštećen, a na raspolaganju imamo jednostavan, brz i ekološki prihvatljiv način vožnje, prilagodljiv svima i dostupan u svim dijelovima grada.

Na ovu temu oglasio se i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić napomenuvši kako Grad Vinkovci nastoji pratiti trendove modernih europskih gradova te je zbog toga omogućeno tvrtki Bolt pristup tržištu grada Vinkovaca kako bi građanima ponudili alternativan i ekološki prihvatljiv način prijevoza tijekom obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

“Važno je za naglasiti kako Grad Vinkovci ne određuje cijenu usluge korištenja električnih romobila, cijenu usluge isključivo regulira tvrtka Bolt koja je zadužena za nabavu i obnavljanje romobila, kao i zapošljavanje djelatnika koji su zaposleni na području grada Vinkovaca i koju su zaduženi za funkcioniranje njihove usluge”, poručio je Romić.

Tako Vinkovčani uz taxi prijevoz, sustav javnih bicikala i redovite autobusne linije na raspolaganju imaju i mogućnost korištenja Bolt električnih romobila, a Vinkovci su tek četvrti grad u Hrvatskoj uz Rijeku, Osijek i Varaždin čiji građani imaju tu mogućnost.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno