Foto: Dancing Bear press
Obljetničko vinilno izdanje legendarne kompilacije “Bombardiranje New Yorka” koje je nedavno objavljeno u luksuznom redizajniranom ovitku u nakladi Dancing Beara upravo se našlo na prvom mjestu najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj prema podatcima službene top liste Hrvatske diskografske udruge!
Ovaj dragocjeni uradak koji odiše snažnom energijom i žestinom sadrži preko 50 minuta materijala kultnih imena domaćeg  rocka – Majke, Satan Panonski, Messerschmitt, Kaotične duše, Sköl i Machine Gun, nesumnjivo je neizostavan primjerak u kolekcijama strastvenih fanova žestokog i prljavog rock’n’rolla te underground rocka općenito.
Kompilacija je originalno objavljena na LP-u 1989. godine za etiketu Slušaj najglasnije, Zdenka Franjića, da bi se na CD-u po prvi puta našla 1998. godine u nakladi diskografske kuće Dancing Bear te je u tom formatu, gorespomenutim bendovima, pridodano još osam bonus pjesama.
Reizdanje kompilacije “Bombardiranje New Yorka” na LP-u (gatefold LP s inner sleeveom) dostupno je ekskluzivno putem Dancing Bear web shopa (www.dancingbear.hr) po cijeni od 169 kn, dok se kompilacija u CD formatu može kupiti također putem Dancing Bear web shopa po cijeni od 69 kn.
“Vrijeme objavljivanja kompilacije “Bombardiranje New Yorka” bilo je pionirsko doba novog domaćeg rocka dok danas reizdanje ove kompilacije s bonus pjesmama originalno namijenjenim kompilaciji, ali zbog nedostatka prostora neuvrštenim na prvobitno izdanje “Bombardiranje New Yorka” podsjeća na zdravu krvnu sliku tadašnje domaće rock scene i ishodište danas aktualnih rock bandova poput Majki ili Kojota čiji se veći broj članova motao u grupi Pokvarena mašta. U svakom slučaju iz kompilacije ‘Bombardiranje New Yorka’ posredno i neposredno se izrodilo puno dobrih stvari, pa čak i daleko više no što su se najdobronamjerniji kritičari i aktivni sudionici tih zbivanja usudili i pomisliti.” piše Aleksandar Dragaš povodom objavljivanja CD izdanja “Bombardiranje New Yorka” 1998. godine za Dancing Bear i to po prvi put na (ondašnjem novom nosaču zvuka) CD-u.