Britanski se čarobnjaci nakon petogodišnje pauze vraćaju u punom indie rock sjaju. Svoj su povrataknajavili sanjivim, prozračnim i euforičnim singlom “Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)“, koji će se naći na njihovom nadolazećem studijskom albumu. Pjesma je premijerno predstavljena na popularnoj britanskoj radio stanici BBC 1.

“Ovo je naš prvi singl nakon pet godina. Ljetos smo imali priliku vratiti se nastupanju pred publikom što je bilo nezaboravno. Ipak, uzbuđenje koje osjećamo prije objave nove glazbe neusporedivo je veće.”, otkrili su Bombay Bicycle Club na njihovom Twitter profilu. Produkciju pjesme potpisuje John Congleton (St. Vincent, Anna Calvi, Swans).

“Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)” stiže pola desetljeća nakon što je sastav objavio hvaljeni, četvrti studijski album “So Long, See You Tomorrow”, koji se našao u utrci za prestižnu Mercury nagradu. “Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)” objedinjuje sve elemente koji su Bombay Bicycle Club učinili jednim od najpopularnijih sastava indie rocka. Čvrst ritam i zarazna melodija ovu pjesmu čine uzbudljivim uvodom u novo studijsko izdanje na kojem sastav trenutno radi.

Bombay Bicycle Club ove su godine proslavili deset godina od objave njihovog debitantskog albuma “I Had The Blues But I Shook Them Lose”. Tim su povodom najavili britansku turneju koja je u potpunosti rasprodana. Završni koncert navedene turneje bit će održan u legendarnoj londonskoj koncertnoj dvorani O2 Academy Brixton.