6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Book zone – čitateljski klub uz knjigu i dobro društvo

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Pasionirani ljubitelji pisane riječi pronašli su svoj kutak u okrilju Book zone, čitateljskog kluba vinkovačke Gradske knjižnice za čije je okupljanje zaslužna vrijedna i simpatična knjižničarka Blanka Bazina Vranić.

Desetak čitača druži se svakog posljednjeg petka u mjesecu kako bi podijelili svoje dojmove i porazgovarali na temu štiva kojeg zajednički iščitavaju. Iako karakterno različiti, ove ljude povezala je ista ljubav pa su s vremenom postali i dobri prijatelji, ističe Blanka. Za siječanj trenutno pripremaju ‘U traganju za izgubljenim vremenom’, autora Mateja Delaša, ujedno člana njihova čitateljskog kluba te na taj način simbolično obilježavaju 8. godišnjicu redovitog okupljanja uz knjigu. Druženje i razgovor vrlo često začine različitim izazovima pri čemu se i dobro zabave.

“Nemamo klasičnog voditelja. Svaki put netko drugi od nas moderira susret i predstavlja knjigu. Ponekad su to knjige izabrane na slijepo, katkad slučajni odabir s police, popularna beletristika ili publicistika tako da obuhvaćamo sve žanrove,“opisuje njihove susrete Blanka Bazina Vranić.

Po struci profesorica hrvatskog jezika i književnosti s knjižničarstvom, za sugrađane koji vole blagdane i općenito slobodno vrijeme provoditi opuštajući se uz dobru knjigu izdvaja top tri naslova po preporuci njihova Kluba.

“Za sve čitatelje i posjetitelje knjižnice svakako bih preporučila svjetski bestseler Stoner Johna Williamsa. Ako niste čitali Turgenjeva, ne propustite roman Očevi i djeca, a zadnje što smo pročitali je Kirka, jako dobra mitološka knjiga autorice Madeline Miller pa ovim putem dajem sve preporuke za nju,” dijeli s nama simpatična knjižničarka.

Svi koji vole opušteno i prijateljsko ozračje uz razgovor o knjizi, mogu se otvorenom  čitateljskom klubu pridružiti zadnjeg petka u mjesecu u 17.30 sati. Dovoljno će biti samo ušetati u prostore Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci i priključiti se ovoj ljupkoj družini. Ako to postoji bilo kakav upit vezan uz prvi ulaz uvijek je moguće kontaktirati ih putem njihove Facebook stranice Book Zone i najaviti svoj dolazak.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno