21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Borghesia s novim singlom Rodovnik najavljuju album Proti kapitualciji

Više od autora

- vl promo-

Borghesia (Rodovnik, novi singl) [St]

Kultna slovenska grupa Borghesia nam je 18. ožujka, točno na 113. rođendan čuvenog slovenskog pjesnika Srečka Kosovela, poklonila svoj novi singl ‘Rodovnik’, na kojem su upotrijebili Kosovelovu poeziju kao okidač svoje nove glazbene avanture.

Borghesia sa novim singlom najavljuje i novi album ‘Proti kapitulaciji’, na kojem će se u formaciji Aldo Ivančić, Dario Seraval, Irena Tomažin, Jelena Rusjan i Ivo Poderžaj sukobiti sa poezijom Srečka Kosovela, koja je i nakon 90 godina nevjerojatno aktuelna i kao da opisuje trenutačnu društvenu situaciju.
Srečko Kosovel (1904–1926) je bezvremenski slovenski pjesnik i jedna od najistaknutijih osobnosti slovenske avangarde. Pisao je impresionističke i simbolističke pjesme tematski vezane uz Kras, ekspresionističke pjesme, a u kasnijoj fazi i modernističke i konstruktivističke pjesme, često sa jakim političkom porukom. Iako je umro već sa 22. godine, Srečko je iza sebe ostavio impresivnu kolekciju 1400+ pjesama.


Protiv sterilnom parlamentarizmu, tajnoj diplomaciji i Neronu u crvenom krvničkom plaštu! (po S. Kosovel – Pred kapitulacijami).

BORGHESIA: RODOVNIK / A GENEALOGY [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno