28 C
Vinkovci
Utorak, 3. listopada 2023.

Borna Knezović novi igrač talijanskog Sassuola

Više od autora

- vl promo-

Dugo se razgovaralo o transferu nadarenog igrača Cibalije Borne Knezović u talijanski Sassuolo, a sada je stigla i službena potvrda. Spominjao se iznos od 600 tisuća eura, no to je ipak daleko od istine.

Radi se o tome da je Sassuolo Knezovića registrirao kao amatera što znači da vinkovački drugoligaš nema pravo niti na FIFA-inu naknadu za razvoj koja je do 1. srpnja iznosila 30 tisuća eura po godini provedenoj u klubu. Ona sada vrijedi jednak iznos, ali samo za prvoligaše, dok klubovi iz nižeg ranga natjecanja dobivaju 10 tisuća eura. S obzirom na to da je Borna u Cibaliji proveo tri godine u Genscherovoj 10b se mogu nadati iznosu od 30.000 eura. Međutim, postoje dva uvjeta koja moraju biti ispunjena. Prvi je da Sassuolo potpiše s Knezovićem profesionalni ugovor, a drugi je da se to dogodi do njegove 23. godine.

Cijela priča oko ovoga transfera bi bila potpuno drugačija da je Borna imao ugovor, ali kako govore iz kluba ugovor mu je bio nuđen, ali ga je odbio. Ukoliko Nebeskoplavi izbore elitni rang hrvatskog nogometa iznos odštete bi se mogao popeti na 90 tisuća eura.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno