28 C
Vinkovci
Srijeda, 27. rujna 2023.

Borna Mesić dobitnik 3. nagrade na državnom natjecanju iz fizike

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Borna Mesić, učenik osmog razreda Osnovne škole “Antun Gustav Matoš“ Vinkovci, sudjelovao je na Državnom natjecanju iz fizike koje je od 10. do 13. travnja održano u Osnovnoj školi “Finida“ u Poreču.

U strašno velikoj konkurenciji Borna se svojim rezultatom plasirao u skupinu učenika kojima pripada izvrsna 3. nagrada. Zbog dobrog plasmana pozvan je na testiranje učenika za Olimpijadu koja se održava krajem godine u Katru. Ovim rezultatom Borna je ostvario jedan od najboljih rezultata ove škole na Državnim natjecanjima iz fizike.

Treće mjesto na državnom natjecanju i poziv na Olimpijadu u Katru zasigurno je veliki uspjeh Borne i njegovog mentora Luke Novaković kao rezultata predanog, kontinuiranog i marljivog rada, a vjerujemo kako je ovo tek početak.

Četiri dana, koliko je trajalo natjecanje, učenici i mentori su proveli u Valamarovom hotelu Pical. A kako bi se učenici i mentori i malo opustili, za sve sudionike Državnog natjecanja organizirano je razgledavanje starogradske jezgre Poreča i posjet jami Baredine.

Borni čestitamo i želimo još više uspjeha u daljnjem radu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno