6 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Bosančić Kajkiću: Manje se baviti špijunažom po kafićima, više konkretnim prijedlozima

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Verbalni sukobi vladajućih i oporbe uobičajena je pojava na svim sjednicama Gradskog vijeća, a ništa drugačije nije bilo ni na današnjoj. Gotovo nijedna točka dnevnog reda, njih devet, nije mogla proći mirno. 

Nezadovoljstvo načinom rada oporbe posebno je u jednom trenutku iskazao gradonačelnik Ivan Bosančić koji je rekao kako se nikada i ni za koji cilj ne bi trebala koristiti nečija obitelj, osobito kada su u pitanju malodobna djeca.

“Nemojmo stavljati svoje obitelji u političku arenu. Zbog svoga posla sam javna osoba i svjestan sam da praktički nemam privatnost, ali moju ženu i djecu se ne bi smjelo u to uvlačiti, moramo negdje podvući granicu. Da, išao sam na put sa svojom obitelji preko vikenda, s vlastitim sredstvima, vratio sam se u nedjelju u 23h, ali u ponedjeljak ujutro sam bio na svome radnom mjestu. A to gdje sam bio, što sam radio ili koliko novaca sam potrošio nikoga ne bi trebalo zanimati”, poručio je gradonačelnik i pozvao da se u političke borbe ne uključuju oni koji s time nemaju veze.

Nastavno na spomenuto, pozvao je vijećnika Ključa Gorana Kajkića da se manje bavi “špijunažom”, što se nekome nalazi na stolu u kafiću ili koliko je kava popio, a više konkretnim prijedlozima i idejama koje bi išle u korist svih Vinkovčana i Vinkovčanki.

Osim kod gradonačelnika, Kajkić je našao razloga za prigovor i kod Krešimira Jelića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci, opisavši ga “nekompetentnim” vatrogascem koji za vrijeme radnog vremena rado odlazi u kafić i to bez uniforme, odnosno u odjeći koja nije primjerena za to radno mjesto. Nije propustio ni podsjetiti način na koji je Jelić došao do funkcije na kojoj je danas, odnosno da je natječaj namješten jer mu je prethodnik bio njegov otac.

“Zašto me se propitkuje koliko sam kava popio, a ne koliko sam toga napravio do sada? Po svemu je naše vatrogasno društvo iznad prosjeka i ponosan sam na to, a posebno ću naglasiti i kako u prtljažniku svog privatnog automobila uvijek nosim vatrogasnu uniformu jer mi jednostavno nemamo radno vrijeme, nadovezao se Jelić, s kojim se složio Bosančić još jednom napomenuvši kako je na raspolaganju svojim sugrađanima u svakom trenutku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno