- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Podsjetimo, izbori u HDZ-u započeli su još u ožujku, izborom Andreja Plenkovića na još jedan predsjednički mandat, a izravno je izabran i njegov zamjenik te četvero potpredsjednika stranke.

Izbori su tada prekinuti zbog izbijanja pandemije, a sada će se nastaviti izborom predsjednika i potpredsjednika stranačkih organizacija koji se također biraju po sustavu jedan član-jedan glas. Prije dva tjedna svoju je kandidaturu za predsjednika Gradskog odbora HDZ Vinkovci tako predao gradonačelnik Ivan Bosančić.

Uvertira za lokalne izbore

Jedan član jedan glas princip je glasanja i na ovim izborima, a pravo glasa u Vinkovcima ima oko 3.100 članova dok na nivou županije birati može njih 15.000

Nakon tri i pol godine mandata gradonačelnika i skoro pet godina mandata potpredsjednika GO, gradonačelnik je iskazao želju i volju da na Gradski odbor prenese jedan drugačiji način funkcioniranja, kao što je to sa svojim timom napravio i u Gradu Vinkovcima. Protukandidat se nije javio i jasno je stoga kako je Ivan Bosančić novi predsjednik vinkovačkog HDZ-a, dok se za tri potpredsjednička mjesta natječu Dalibor Šandrk, Mijat Kurtušić, Ivica Čutura i Vedran Čuljak. Dosadašnji predsjednik vinkovačkog HDZ-a Mladen Karlić predao je pak kandidaturu za potpredsjednika županijskog ogranka HDZ-a.

U nedjelju 22. studenoga izbori na županijskoj i gradskoj razini

A nakon što je s pristiglim svim potpisima županijsko izborno povjerenstvo utvrdilo pravovaljanost kandidatura za izbor predsjednika i potpredsjednike županijske organizacije HDZ-a, postalo je i službeno kako su u utrci za predsjednika županijskog HDZ-a Mario Banožić i Josip Dabro i upravo njihov duel bit će najzanimljiviji dio skorašnjih izbora. Prema službenim podacima županijskog izbornog povjerenstva HDZ-a Mario Banožić prikupio je 2.328 potpisa potpore, a Josip Dabro 888 potpisa. Za potpredsjednike županijskog HDZ pristiglo je osam kandidatura. Damir Dekanić prikupio je 2.335 potpisa potpore, Nikola Mažar 2.188, Božo Galić 1.676, Davor Miličević 1.096, Josip Šarić 1.039, Mario Lozančić 776, Damir Juzbašić 771 i Mladen Karlić 605 potpisa.