22 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 5. lipnja 2023.

Bow vs. Plectrum objavili album Strigs Only

Više od autora

- vl promo-

Nakon izvrsnog prvijenca objavljenog u travnju 2016., Filip Novosel (tambura) i Tihomir Hojsak (kontrabas) poznatiji kao duo Bow vs Plectrum pripremaju novo izdanje. Podsjetimo, njihov prvi album nazvan jednostavno ‘Bow vs Plectrum’ donio je potpuno osvježenje na hrvatsku i svjetsku instrumentalnu etno scenu. Uz ugledne goste na prvom albumu (Žan Tetičkovič, Vlatko Stefanovski, Matija Dedić, Theodosii Spassov) duo je ostvario zapažen uspjeh kod nas i u inozemstvu. U godinu i pol dana nakon prvog izdanja obišli su cijelu Hrvatsku, svirali u BiH, Srbiji i Sloveniji, Austriji i Belgiji, odsvirali američku turneju s koje su se vratili s priznanjima od američkog kongresa i kalifornijskog senata, a nedavno su ostvarili i sjajan uspjeh u Kini.

Novi album koji je objavljen, 10.11. biti u nakladi Aquarius Recordsa, nazvan ‘Strings Only’  snimljen je u suradnji sa gudačima Zagrebačke Filharmonije. Više o njemu rekao nam je Tihomir Hojsak: Na našem novom albumu htjeli smo napraviti korak više te se predstaviti svijetu ne samo kao vrhunski instrumentalisti nego i kao skladatelji i orkestratori, gdje smo svoje postojeće i neke nove skladbe aranžirali za solo kontrabas i solo tamburu uz pratnju gudača. Velika nam je čast što imamo priliku surađivati sa Zagrebačkom Filharmonijom, našim najrenomiranijim ansamblom. Oni koji su imali prilike čuti album reagirali su sjajno, a jedan od njih je i kultni skladatelj s BBC-a Bill Connor, koji je napisao i prvu recenziju koja se nalazi u knjižici albuma. Orkestrom je majstorski ravnao dirigent Igor Tatarević, a produkciju potpisuju Krešimir Seletković i Filip Vidović.


Novi album ‘Strings Only’ dua Hojsak/ Novosel i gudača Zagrebačke filharmonije predstavit će skladba Filipa Novosela, Mista Dance, za koju je snimljen i video. ‘Ovu skladbu napisao sam još tijekom studija u New Yorku, a posvećena je mojoj rodnoj Slavoniji te je bazirana na slavonskom kolu Mista. Skladba izvrsno predstavlja ono čime se Tihomir i ja bavimo, a to je autohtoni hrvatski kulturni proizvod baziran na hrvatskoj baštini, a za fenomenalni spot pobrinula se ekipa iz Cinematic studija iz Osijeka, redatelj Josip Grizbaher, uz svoje asistente Marka Džavića i Tomislava Šilovinca’ – izjavio je Filip Novosel.

MISTA DANCE [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno