21 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. rujna 2022.

Bože zdravlja za Letu Štuke

Više od autora

- vl promo-Legendarni sarajevski bend Letu štuke nakon duže pauze predstavljaju novi singl. Pjesmom ‘Bože zdravlja’ za koju su snimili i spot najavljuju skorašnji izlazak novog albuma.

O čemu govori pjesma objasnio je frontmen benda, Dino Šaran: ‘Bože zdravlja’ je na neki način moj izvještaj o vremenu provedenom u izbivanju sa scene. Ona govori o mom viđenju svijeta kakav je postao. Dakle, ovo je jedna naizgled intimna pjesma šireg konteksta. Video su realizirali Horrible people pod vodstvom redatelja Gorčina Zeca. Ovo je prvi singl s nadolazećeg albuma benda Letu štuke.

Na suradnju sa Štukama, osvrnuo se i sam redatelj koji je rekao: ‘Kada sam prvi put poslušao pjesmu ‘Bože zdravlja’, doživio sam je kao neku vrstu Odiseje, odnosno svojevrsnog putovanja. Od tuda je nastala ideja junaka, točnije, putnika koji traga za svojom ‘vatrom’. To je bila polazna točka za suradnju s Dinom Šaranom, koji je svojim prijedlogom Hercegovine kao idealne lokacije upotpunio ukupnu viziju. S obzirom da hercegovački krajolik oduvijek smatram filmičnim i inspirativnim, rado sam prihvatio izazov te smo tako visoravan Morine, u okolini Nevesinja, usvojili kao mjesto radnje u ovoj priči. Ova prelijepa i na neki način nadrealna priroda je, sama po sebi, inspirirala kreaciju. Samo putovanje, boravak na terenu, kao i snimanje postali su dio naše zajedničke Odiseje, a naša fenomenalna mala ekipa istovremeno je uspjela raditi i uživati u procesu stvaranja.’

Letu štuke 2017. / Photo: Eldar Nurković

Podsjećamo da je u prodaji ‘Best of Letu štuke’ koji sadrži čak 17 pjesama, a posebna je novost bonus pjesma ‘Padaj’ koja na ovaj način doživljava premijeru na CD-u.  Izdanje koje na jednom mjestu okuplja najbolje trenutke s albuma ‘Letu štuke’, ‘Proteini i ugljikohidrati’ te ‘Brojevi računa’ svim ljubiteljima jednog od najkvalitetnijih rock bendova u regiji donosi hitove kao što su ‘Mjesto za dvoje’, ‘Tesla’, ‘Paranoja’, ‘Pero Papacoder’, ‘Šutiš’, ‘Sunce’ i druge.

Pjesmu ‘Bože zdravlja’ slušajte i na Deezeru.

BOŽE ZDRAVLJA [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno