2 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Božićna fotelja i Adventski kalendar obilježili prosinac u knjižnici

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci ponudila je nekoliko sadržaja tijekom posljednjeg mjeseca u godini, mjeseca u kojem, uz svoje najmilije, iščekujemo i priželjkujemo Božić.

Prije početka adventa u vinkovačkoj knjižnici bili su kreativni te su izradili zanimljive snjegoviće koji su koncem studenog bili spremni za šetnju gradom. Početkom prosinca povodom najradosnijeg kršćanskog blagdana djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci priredili su izložbu pod nazivom „S puno ljubavi za Božić”, a na izložbi su svoje mjesto našli predivni uradci poput božićnih jelki, snjegovića, zvijezda, čizmica, slikovnica i dr.

Izložbu možete pogledati sve do 10. siječnja pa ćemo tako s tom izložbom uploviti u sljedeću godinu.

S prvim danima prosinca na Radiju Vinkovci održana je emisija posvećena knjigama i čitanju istih.

Na dječjem odjelu nalazi se božićna fotelja u kojoj se najmlađi mogu slikati i uživati u prelistavanju slikovnica, a fotelja je puna neočekivanih iznenađenja i slatkih poklončića. „Na posudbenom odjelu za odrasle napravili smo adventski kalendar i svaki dan, po datumu koji slijedi, izvlačimo po jednog korisnika kojeg darujemo s knjigom”, istaknuli su iz Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

U ovim teškim vremenima knjižnica funkcionira i radi uz sve mjere, a ne manjka ni čitatelja koji kroče u prostor knjižnice pridržavajući se svih propisanih mjera. Iz knjižnice ističu zadovoljstvo time što knjižnica neprestano radi tijekom ove pandemije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno