16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Božinović: U Hrvatskoj ove godine 74 posto više požara

Više od autora

- vl promo-

Hrvatska ove godine ima 74 posto više požara nego u istom razdoblju lani, rečeno je na sastanku u Divuljama kod Splita gdje je bilo riječi o smanjenju požarnog rizika na šumskim i poljoprivrednim zemljištima.

P​otpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da Hrvatska ima sreću da ima vatrogasnu zajednicu koja u kontinuitetu traje 150 godina te dodao kako su vatrogasci kroz to vrijeme organizirani da upravljaju sustavom, odnosno sa svime što je u vezi s požarima, a država je tu da im pomogne i rastereti ih svega što nije izravno vezano uz gašenje požara.

“Ove godine Hrvatska ima povećan broj požara na otvorenom, požara raslinja i to je skoro 74 posto više u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Božinović te dodao da je to razlog sastanka u vatrogasnom središtu u Divuljama.


Najavio je da će sljedeći kanaderi koje će Hrvatska uzimati biti 100 posto financirani iz EU fondova i da će Hrvatska biti prva u nizu zemalja koja će biti opremljena kanaderima najnovije generacije.

Sezona je za vatrogasce i tehniku vrlo iscrpljujuća, ustvrdio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te napomenuo da je prije dva dana bilo 39 požara na otvorenom prostoru za koje nitko nije znao​ jer su brzo ugašeni.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno