12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Braća Barić velike su nogometne nade i želja im je igrati za elitne europske klubove

Više od autora

- vl promo-

U povijesti sporta mogu se pronaći primjeri u kojima braća postižu odlične rezultate. Takva priča dolazi nam iz Vođinaca, a iako su Luka i Ivan Barić još uvijek mladi, već sada su skupili nastupe za hrvatsku reprezentaciju. Maštaju da jednoga dana zaigraju za velike europske klubove.

Luka je s 18 godina stariji brat, nogomet je počeo igrati u vođinačkoj Mladosti s  pet godina, a s osam je prešao u Osijek. „Malo ljudi pak zna da sam u prijelazu u Osijek trebao ići u Cibaliju, trenirao sam u Vinkovcima određeno razdoblje, ali su se roditelji odlučili za Osijek”, kazao je Luka dok je 17-godišnji Ivan također svoju nogometnu priču započeo u Vođincima, a sa svojim bratom zajedno je otišao put Osijeka.

FOTO: Hrvatski nogometni savez

Također, s obzirom na to da njegovog godišta u akademiji nije bilo, trenirao je s igračima koji su dvije godine stariji dok na red nije došlo njegovo godište. Ivan je ovoga tjedna s reprezentacijom do 17 godina igrao Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a s njim u momčadi bio je i Vinkovčanin Ljubo Puljić.

„Iskreno veliko iskustvo i ponos, pogotovo nakon lude utakmice protiv Irske, gdje smo se uspjeli kvalificirati na Europsko prvenstvo. Kvaliteta u ostalim reprezentacijama je izuzetno dobra, ali nije ništa neočekivano jer je uvjerljivo naša grupa bila najteža u Elitnoj rundi kvalifikacija”, kazao je mlađi brat Barić i dodao kako nema tajne uspjeha, već svaki dan treba raditi i fokusirati se na svaki detalj, samo tako se mogu usavršiti nedostaci.Što se tiče Luke, igrao je za sve mlađe reprezentacije, osim za U-19 momčad. „Iskustva su odlična. Igraš protiv najboljih igrača iz drugih zemalja što je dobar pokazatelj gdje si trenutno i koliko još treba raditi svaki dan da dosegneš najveću razinu. Sama poznanstva koja stekneš tamo ostaju za cijeli život”, kazao je.

Ivan u ovoj sezoni brani boje kadetske momčadi Osijeka, a u ukupno 18 utakmica postigao je čak 21 pogodak, dok je njegov stariji brat trenutno na posudbi u Zrinskom Osječko 1664, a vezni igrač je za juniore jurjevačkog kluba upisao 14 nastupa.

„Poruka za mlade igrače je da budu fokusirani na sebe i na ono što rade. Naučite prihvatiti kritiku i ispravljajte loše stvari. Još jedna bitna stvar je da kad god doživljavaju nepravdu da ih to ne obeshrabri, nego ih to treba jačati iz dana u dan, to je priprema za život, ali i za daljnju karijeru”, kazao je aktualni U-17 reprezentativac koji jednoga dana želi igrati za Real Madrid, a brat Luka zaključuje: „Osobni ciljevi su uvijek oni koje sanja svako dijete. Za mene su to igranje u Ligi prvaka, ligama petice i A reprezentaciji Hrvatske. To je jako teško dostići, ali korak po korak, dug je put do postanka igrača.”

FOTO: Hrvatski nogometni savez

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno