U trgovini informatičke opreme i drugih proizvoda u Dugoj ulici u Vinkovcima, izvjestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska, tijekom radnog vremena, oko 14 sati, otuđen  električni romobil prodajne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.
Policija je zaprimila prijavu uposlenika te trgovine, koji je na kraju radnog vremena primijetio da nedostaje jedan romobil, a budući je trgovina opremljena video nadzorom odmah po uvidu u video zapis pretpostavljeni su mogući počinitelji.
Stoga je jučer, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru izvršena pretraga u Vinkovcima na adresi na kojoj stanuju 43-godišnjak i 42-godišnjakinja, kod kojih je i pronađen otuđeni električni romobil.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su supružnici grubo kršili prava svog djeteta tako što su namjerno privlačili pozornost trgovca i time ga dovodili u zabludu, dok je njihovo dijete izvezlo romobil iz trgovine, nakon čega su se svi udaljili s tog mjesta.
Stoga će 43-godišnjak i 42-godišnjakinja biti kazneno prijavljeni za kaznena djela „Krađa“ i „Povreda djetetovih prava“.