Foto: Denis Bučar
Društvene mreže preuzele su dominantnu ulogu u svakodnevnim životima, a osobni identitet sve se više profilira kroz statuse, nabrijane fotografije i brojanje lajkova. Ovaj fenomen koji se neprirodno ukorijenio u društvo 21. stoljeća opjevali su Brain Holidays i Kandžija u odličnom novom singlu “Fotoshopirana”.
Pjesmu nosi fiktivni lik Petrović Mare koja predstavlja uzor za mlade s iznimnim talentom za predstavljanje na društvenim mrežama, a Brain Holidays i Kandžija su “Fotoshopiranom” na zabavan i šaljiv način uputili ozbiljnu kritiku društvu.
“Marija Petrović je legenda. Hvala ti Mare! I oprosti nam. Ti si dobar čovjek, svi te vole i neka ljudi pjevaju tvoje ime na terasama bez mjera.” – o songu je izjavio Kandžija, a Marko Gaćina dodaje: “Imamo odu fotošopiranju koju je Kandžija još dodatno zasolio i digao na viši level. Svatko od nas sigurno zna barem jednu Petrović Mare.”
“Fotoshopirana” je peti singl s posljednjeg, petog studijskog albuma Brain Holidaysa “Jamaican Connection” zbog kojeg su se Holidaysi prošle godine uputili na sunčanu Jamajku i snimili ga u legendarnom Tuff Gong studiju 2020.