Stjepan Sertić upravo je na Općinskom sudu u Vinkovcima tužio saborskog zastupnika i predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, kako ističe, zbog nanošenja duševnih boli zbog kojih se proteklih dana nalazi u teškom psihičkom stanju.
Ovaj profesor kineziologije i hrvatski branitelj, koji nije dio niti jedne političke opcije, tvrdi da mu se stanje pogoršalo jer Pupovac svojim svakodnevnim javnim istupima u medijima, govorom mržnje, pozivanjem na podjele među građanima Republike Hrvatske, iznošenjem neistina o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima, čini veliku štetu Hrvatskoj i Hrvatima.
Posebno ga smeta, ističe, što tuženi u posljednje vrijeme iznosi neistine navodeći da je Hrvatska faktor nestabilnosti na području jugoistoka Europe, kao i zbog toga što suvremenu Hrvatsku uspoređuje s režimom NDH.

 

“Gospodin Pupovac je kao saborski zastupnik u Saboru Republike Hrvatske prisegnuo da će poštivati njezin Ustav i zakone i pridonositi boljitku svih njezinih građana, bez obzira na vjeroispovijest i nacionalnost i da će Hrvatsku u svijetu predstavljati kao samostalnu i suverenu državu, što on ne čini, već svojim političkim djelovanjem širi mržnju među građanima, vrijeđa Domovinski rat, hrvatske branitelje i sve svoje neistomišljenike. Zbog govora mržnje i iznošenja laži o Domovinskom ratu i neistinitih tvrdnji u kojima Republiku Hrvatsku uspoređuje sa zloglasnom NDH, osjećam se loše, ne mogu normalno funkcionirati, razdražljiv sam, osjećam se poniženo i rastreseno, patim od nesanice. Zbog svega gore navedenoga gospodin Pupovac je povrijedio i moju osobnost, sukladno čl. 1048 Zakona o obveznim odnosima i stoga sam ga odlučio tužiti”, objašnjava Sertić.
Dodaje i da je zbog trenutnog zdravstvenog stanja posjetio i liječnika, te dobio uputnicu za prijem na psihijatrijski tretman. Napominje da od optuženoga sudskom tužbom traži 50 tisuća kuna, no i da je novac u ovoj priči sporedna stvar te da će cjelokupan iznos, ukoliko sud presudi u njegovu korist, donirati Udruzi osoba s invaliditetom „Bubamara“ Vinkovci.
“Imam informacije da će još neki branitelji i braniteljske udruge postupiti kao i ja, jer svima je već dosta takvih postupaka od strane određenih osoba. Imam puno prijatelja Srba, prekrasnih ljudi i nemam ništa protiv njih, ali imam protiv govora mržnje i širenja neistina i tome moramo stati na kraj”, poručuje prof. Sertić.