9 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Britanska soul legenda Seal predstavlja potpuno novo studijsko izdanje Standards

Više od autora

- vl promo-Seal je objavio iščekivani album ‘Standards’ – kombinaciju njegovog unikatnog vokala te jazz i swing klasika. S novog izdanja prethodno su objavljene pjesme ‘Luck Be A Lady’, ‘It Was A Very Good Year’, ‘I’ve Got You Under My Skin’, ‘Anyone Who Knows What Love Is’ te ‘Autumn Leaves’.

U nešto drugačijem tonu Seal je oživio pjesme Elle Fitzgerald (I’m Beginning To See The Light), Nine Simone (I Put A Spell On You), Franka Sinatre (Luck Be A Lady)…, a novo izdanje odlučio je stvarati s legendarnim glazbenicima koji su svojevremeno s istima i nastupali. Sealu su se na novom albumu pridružili glazbenici kao što su pijanist Randy Waldman (Frank Sinatra, Paul Anka), basist Chuck Berghofer (Ella Fitzgerald, Ray Charles) i bubnjar Greg Fields (Quincy Jones, Stevie Wonder).

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da su aranžman i produkciju novog albuma ‘Standards oblikovali britanski producent Nick Patrick, višestruko za Grammya nominiran aranžer Chris Walden te legendarni Don Murray. Izdanje je snimano uUnited Studios koji su osnovali Bing Crosby i Sinatra te u slavnom Capitol Records studiju u Los Angelesu, gdje su Frank Sinatra, Nat „King“ Cole, i mnogi drugi stvorili neke od najvrjednijih glazbenih izdanja tog vremena.

U karijeri dugoj 30 godina, Seal je prodao više od 30 milijuna nosača zvuka te broji nekolicinu Gremmy, Brit te Ivor Novello nagrada, a o novom izdanju kaže – ‘Ovo je album koji sam oduvijek želio snimiti. Odrastao sam slušajući tu glazbu tako da je ovo ostvarenje snova. Bila je istinska čast surađivati s ljudima koji su svirali s meni najdražim glazbenicima, i snimati na mjestu gdje je čarolija prvi put nastala.’
Novo studijsko izdanje ‘Standards’ hrvatskoj je publici dostupno u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa na linku.

Popis pjesama: 1. Luck Be A Lady / 2. Autumn Leaves / 3. I Put A Spell on You / 4. They Can’t Take That Away From Me / 5. Anyone Who Knows What Love Is / 6. Love For Sale / 7. My Funny Valentine / 8. I’ve Got You Under My Skin / 8. Smile / 9. I’m Beginning To See The Light (ft. The Puppini Sisters) / 10. It Was A Very Good Year

BE LUCK A LADY [AUDIO]

I’VE GOT UNDER MY SKIN [AUDIO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno