20 C
Vinkovci
Subota, 10. lipnja 2023.

Brkica je ime novog singla Brune Krajcara

Više od autora

- vl promo-


m_bruno-krajcar_brkica_singl_ST_IS

Bruno Krajcar predstavlja novi singl ‘Brkica’, s kojim je nastupio na ovogodišnjem Etnofestu Neum, a zanimljivo je da je ovo već četvrti Brunin nastup na navedenom festivalu. Pjesma ‘Brkica’ se nalazi na albumu ‘Istraditional’, koji je ove godine osvojio nagradu Porin za najbolji album u kategoriji folklorne i etno glazbe, a riječ je o trećem singlu s albuma.

Za singl ‘Brkica’ je u režiji Petra Ižakovića na različitim pulskim lokacijama snimljen i videospot u kojem je glumila Maja Ižaković.


Bruno Krajcar, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor, svojim aktualnim albumom ‘Istraditional’, podnaslova Croatian Music Identity, na suvremen i originalan način prezentira istarsko netemperirano pjevanje, koje naziva hrvatski blues. Prepoznatljiv je po korištenju istarske ljestvice, koju je popularizirao tako što su njegove skladbe izvodili brojni eminentni glazbenici hrvatske i međunarodne scene.
‘Istraditional’ sadrži deset istarskih narodnih pjesama koje Krajcar obrađuje u različitim stilskim smjerovima i glazbenim oblicima, a stvaran je sa željom da se prezentira međunarodnoj glazbenoj sceni s istarskim jedinstvenim glazbenim idiomom, koji je uvršten na UNESCO-vu listu
nematerijalne kulturne baštine.

VIDEO: BRKICA (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno