11 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Brojke rade i ovu godinu za nas

Više od autora

- vl promo-
Marija Gerovac
Marija Gerovachttp://novosti.hr
marija.gerovac@novosti.hr

Za našu medijsku kuću već četvrtu godinu u nizu možemo reći uspješna godina. Prebrojali smo brojeve Vinkovačkog lista, dostavili ih na uvez kako bismo i sljedećih 365 dana prelistavali ono što se događalo prethodnu godinu, ali i svih onih sedamdeset prije nje.

To je ono što mi radimo i što mi jesmo, a nitko ne može ovoj vrijednoj redakciji oduzeti vrijednost i važnost koju čini za ovaj grad. Možemo još jednom zaključiti kako je za nas poslovno, ali i brojčano jedna od uspješnijih godina. A takvoj se nadamo i sljedećoj. Ispisali smo 1636 stranica našeg i vašeg Vinkovačkog lista, zajednički proslavili 70 godina od prvog broja, objavili preko 10 tisuća fotografija i natipkali 2839 novinarskih tekstova. Na najbolji način predstavili smo što smo znali i pisali o svemu što se događalo u gradu, pisali smo i o brojnim sportskim uspjesima, ali i događajima u kulturi, dječjim priredbama, uspjesima pojedinaca te skupina. I kako mi to želimo naglasiti, naša misija je profesionalno izvijestiti javnost o zbivanjima u gradu i šire.

Možda ponekada i pogriješimo ili se nekim našim čitateljima zamjerimo jer nismo napisali kako bi oni to željeli, no bitno je naglasiti da mi samo radimo svoj posao, radimo 0/24 i nemamo niti „svetka niti petka“. Ponekad smo izloženi kritikama neistomišljenika i to bismo se usudili reći potpuno neopravdano. Sve to doživljavamo najčešće na društvenim mrežama, a mi kao medijska kuća zapravo taj prostor javnog egzistiranja niti ne doživljavamo kao nešto relevantno pa na isti način niti ne doživljavamo kao nešto bitno za naš rad, rast i napredak. A svima koji s nama žele podijeliti nešto bitno za ovu našu malu zajednicu kažemo naši kontakti su vam dostupni i stojimo vam na raspolaganju. Javite nam se i sigurno ćemo naći zajedničko slovo na našem portalu, radiju ili u našim novinama.

Modernizacija radija sa sobom je vrlo brzo donijela i neke rezultate pa su tako dugogodišnji pregovori s Slavonskom mrežom, u kojoj su još tri slavonska medija Slavonski radio, Radio Slavonija i Vallis Aurea, urodili plodom. Od travnja 2022. godine nastupamo prema oglašivačima uz ekskluzivno zastupništvo jedne agencije zajedničkim snagama, a to se osjeti i u našem eteru, ali i na našem završnom računu. Koliko znači pratiti trendove i osluškivati što ljudi i potencijalni klijenti očekuju od nas pokazalo se kao ključno jer svakim danom sve je više novih, a zadovoljstvo starih poslovnih partnera također je nešto što cijenimo.

Ono što zasigurno obilježava našu medijsku kuću ponajviše u posljednjih nekoliko godina jeste naš portal Novosti.hr. I brojke su na našoj strani, najčitaniji definitivno. Lokalno i provjereno kao nit vodilja, ali u prvom redu transparentno i odgovorno. Neki nas prozivaju kako smo u službi vlasti, da jesmo i to s jednim razlogom jer onaj tko je na vlasti donosi priče i produktivno čini nešto za naš grad. Ali isto tako tu smo i za oporbu i za kritiku kada je u pitanju politika. No, nama je puno draže pisati o običnim malim ljudima ili događajima iz vaše ulice, vrtića, škole ili ustanove. To su Novosti.hr i nitko tu ne može biti bolji niti učinkovitiji od nas. Kujemo znanje zajedno, iskusni i malo manje iskusni novinari koji žive za ovaj posao, za ovo zvanje. I takvi ćemo i ostati. Nikako manje bitni nisi niti ostali ljudi, tu je i odjel računovodstva, prodaje, manifestacija i grafike i svi zajedno činimo jedan kolektiv koji upravo otvara novih 365 dana pred sobom za nove poslove i nove izazove. Jedan naš bivši kolega nazvao nas je – Novošćani.

novosti.hr u brojkama (1.1-31.12.2022)

5.669.065 pregleda stranice

848.889 korisnika28.815 objavljenih članaka

20.000-30.000 pregleda po objavi

DRUŠTVENE MREŽE

Novosti

22.538 tisuće pratitelja

2.500,442 doseg objave

Radio Vinkovci

 6,5 tisuća pratitelja

120.721 doseg objave

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno