Policija je izvijestila kako su još 13. svibnja 2021. godine u Petrovcima zabilježene tri provale u osobne automobile iz kojih su nestali novci i bankovne kartice. Vlasniku Opela Astre, 46-godišnjaku, nestao je novac i bankovna kartica, a 36-godišnjaku je provaljeno u njegov osobni automobil, no nije mu ništa otuđeno. U trećoj provali, nesretnom 35-godišnjaku provaljeno je u osobni automobil marke Audi i iz njega mu je otuđen novac. Policija provodi izvode te je zbog ovih događaja podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Teške krađe.

Tijekom vikenda od 14. do 16. svibnja dogodilo se 13 prometnih nesreća. U Mohovu, Gunji i Vinkovcima nastupile su prometne nesreće s tjelesnim ozljedama, dok one s materijalnom štetom pojavljuju se u Vinkovcima čak 5 puta i po jedna u Iloku, Šarengradu, Vukovaru, Trpinji i Štitaru. Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija alkohola 1,56 g/kg zabilježena je kod 43-godišnjeg vozača u Vukovaru koji je jedan od tri vozača kojima je određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 137 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D55 kod Gradišta, čak 60 prekršaja.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstvo zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.