28 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Brojne radionice i večernji program “Gracijan – jakih ruku jačih slabina”

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Kiša nam jučer nije uspjela pomrsiti planove, a nadamo se kako će i današnji bogati program proći sa što manje lošeg vremena i uz što više zabave.

Već u 10 sati, Udruga Locus organizira radionicu digitalnog crtanja, a u isto vrijeme će udruga “Scythia Minor“ demonstrirati prikaz života u taboru. Danas imamo čak tri radionice i sve počinju u 10 sati, a to su radionica streličarstva, lutkarska antička radionica i arheološki praktikum.

U 10 sati otvara se još jedan Rimski sajam s pregršt zanimljivosti od kojih će svatko moći pronaći nešto za sebe, a one najmlađe će razveseliti bogat Dječji program u areni u 15 i 17 sati. Beeram domaće i danas nudi razne vrste piva za sve ljubitelje domaće proizvodnje, a danas počinju nešto ranije – u 12 sati. U poslijepodnevnim satima bit će održana cirkuska radionica te još jedna videoigra “Colonia Aurelia Cibalae“ u organizaciji udruge Locus.

U 19 i 30 ćemo se moći upoznati sa svim sudionicima kroz defile, dok nas sat vremena poslije očekuje vrhunac manifestacije – večernji program “Gracijan – jakih ruku jačih slabina“. Dan će zaokružiti koncert Psihomodo Popa.

Na prostoru Rimskog sajma moći ćete sudjelovati u popratnom programu. U 10 i 17 sati bit će organizirana prezentacija programa  “Abak i maketa rimske gradn“, a u 17 sati očekuje nas i jedna sportska poslastica “Valens Cup“ koja će biti održana u dvorani OŠ A. G. Matoša.

U sklopu edukativnog programa, učenici vinkovačke Gimnazije u 11 sati prezentirat će  igrokaz “Mors Valentis“, uz zvuke živog latinskog jezika.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno