Uz mjere demografske obnove koje godinama provodi i za koje godišnje izdvaja 1,5 milijuna kuna, Općina Andrijaševci uspješno privodi kraju pripreme za realizaciju nekoliko značajnih projekata. Kriza uzrokovana epidemijom koronavirusa neke projekte je samo usporila, ali ih nije zaustavila i može se kazati da je ova općina veliko gradilište.

Riječ je o uređenju Bosutske ulice u Rokovcima, u dijelu od mosta do izlaska na ulicu Stjepana Radića, a koji se namjerava urediti u starom stilu odnosno kako su nekada izgledale sve ceste u ova dva naselja, a riječ je o granitnim kockama. Također će se pristupiti i uređenju obale Bosuta na kojoj će biti postavljeni rasvjetni stupovi tkz. kandelaberi.

Pristupiti će se i uređenju dijela ulice Stjepana Radića od crkve u Rokovcima do Bosutske te od crkve do raskrižja ulica Plavi jadrana i Pavina u Rokovcima na način da će se postaviti rubnici, zacjeviti postojeći kanali i urediti zelene površine. Isto to planira se i u Andrijaševcima od crkve sv. Andrije do raskrižja ulica Nikole Tesle i Kolodvorske. Također se planira uređenje ulice Ivana Meštrovića koja trenutno ima najdublje kanale i najužu cestu.

“Nismo odustali od plana vezanog uz naselje Blaca, na mjestu kojeg bi trebalo niknuti novo naselje. Naime, nakon što smo prije godinu dana od države dobili u vlasništvo to zemljište, a to je katastarski jedna velika čestica u tijeku je i parcelacija naselja, kao i ispitivanje vodovodne, kanalizacijske i električne mreže.”, rekao je Damir Dekanić, načelnik općine Andrijaševci.

Odobrena su sredstva i za drugu fazu izgradnje solarne javne rasvjete biciklističke staze Rokovci- Vinkovci, a završen je i projekt biciklističke staze prema, drugom dijelu Andrijaševaca, odnosno prema Cerni, a koja će ići uz prugu Vinkovci – Županja.