13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Bronca za znanje, trud i kreativnost

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Od 24. do 28. studenog Luksemburg je bio mjesto susreta za preko 3000 kuhara i slastičara iz svih krajeva svijeta. Sajam i natjecanja posjeti preko 50 tisuća posjetitelja, a natjecatelji imaju priliku prepustiti se mašti i kreaciji. Ovaj Svjetski kulinarski kup najveće je kulinarsko natjecanje na svijetu, a jedna je od najboljih platformi za predstavljanje kuhara i slastičara te njihovih vještina i znanja.

Dio ovog važnog događaja bila je i Ana-Maria Stanković koja je ostvarila ogroman uspjeh za sebe, ali i za Hrvatsku. Ana-Maria je završila školu prije tri godine, ali nastavlja nizati uspjehe. Kako kaže, ljubav prema kulinarstvu rodila se još u djetinjstvu jer je to posao u kojemu može pokazati svoje ideje i kreacije. Dio je hrvatske kulinarske reprezentacije, a u Luksemburgu se natjecala kao individualac. “Natjecala sam se prijašnjih godina na Hrvatskom kuharskom kupu na kojemu sam dvije godine zaredom osvojila veliku kristalnu kuhaču te tako ušla u reprezentaciju. Na ovom Kupu natjecala sam se kao individualac gdje sam pokazala svoje vještine i svoju kulinarsku umjetnost”, istaknula je Stanković, a kada kaže kulinarska umjetnost misli na četiri različita finger fooda i svečani meni od pet sljedova. Koliko je velik njezin uspjeh govori i činjenica da je na natjecanju sudjelovalo čak 70 zemalja.

Ova brončana medalja tek je prva stepenica u karijeri ambiciozne Ana-Marije, a kaže kako u budućnosti planira što više nadograđivati svoja znanja i vještine i tako doći do savršenstva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno