2 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Bruce Willis kao Charles Bronson u novoj Smrtonosnoj želji

Više od autora

- vl promo-Legendarni film, za kojeg se od samog početka snimanja tvrdilo kako promovira nasilje, dobiva i svoj remake. Riječ je o filmu Smrtonosna želja (Death Wish, 1974.), ovog puta s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi.

Kako su postupali s originalom, tako isto terete i novi film. Nekoliko filmskih kritičara je novi film proglasilo praktički nacističkom Biblijom te djelom za ‘alt-right’ ljude. Iako je u pitanju remake filma starog preko 40 godina, koji još uvijek nije došao u kina, već je na udaru kritika.

U filmu pratimo miroljubivog arhitekta Paula Kerseyja čiji se život ‘raspadne’ nakon ubojstva njegove žene, Joanne, i silovanja kćeri. Nakon što mu se u rukama slučajno nađe revolver, Kerseyjev život se potpuno promijeni. Poslije povratka u New York, Paula pokuša opljačkati mladi kriminalac, kojeg tihi arhitekt u napadu bijesa ubije. Kad se oporavio od šoka, Paul je shvatio kako je došlo vrijeme da netko ‘ukloni’ kriminalce iz grada, a taj neko je upravo on…

Ovaj iznimno popularan film nastao je prema noveli Briana Garfielda, a nove verzije prihvatio se Eli Roth. U glavnoj ulozi je Bruce Willis, a pomažu mu Elisabeth Shue u ulozi supruge te Camila Morrone u ulozi njegove kćeri.

Premijera filma je već nekoliko puta odgađana, no čini se da bismo ga ovaj put mogli u kinima mogli vidjeti od 2. ožujka za kada je zakazana njegova američka premijera. [filmonizirani.net]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno