Foto: Dallas promo / Cover: Vedran Ružić
Album “Out of the shadow”  novo je  poglavlje u radu poznatog hrvatskog glazbenika Brune Mičetića u kojem tradicionalni jazz zvuk stavlja u “drugi plan” te naglašava fusion izričaj kako zvukom tako i svirački. Album otvara pjesma “Afterwork traffic jam” s motivima popodnevne zagrebačke gužve. Niz inspirativnih skladbi nastavlja skladba “Ballad for a friend” koju Bruno Mičetić posvećuje  prijatelju i kolegi Zvjezdanu Ružiću kojem se pjesmom zahvaljuje na iskrenoj  potpori i dugogodišnjem prijateljstvu. “Afternoon with Joe” je pjesma nastala jedno popodne dok su Joe Kaplowitz i Mičetić imali glazbeni session. Gost u pjesmi je Hrvoje Rupčić koji je maestralno odsvirao perkusije. Inspiriran svakodnevicom koja predstavlja naoko jednostavan motiv, no u srži složen, Mičetić je tako napisao pjesmu i za svojeg mačka imena “Boris the cat”. Autoru je posebno draga pjesma “For You” ,osobna balada snimljena samo s kontrabasom i gitarom kako bi se dobila atmosfera intime.
Bruno Mičetić, Joe Kaplowitz, Vojkan Jocić, Bojan Skočilić, Dado Marinković su članovi Bruno Mičetić Quinteta s kojima glazbenik gradi svoju uspješnu jazz priču. “Htio bih se posebno zahvaliti glazbenicima s kojima surađujem već duže vrijeme; Dado Marinković, Bojan Skočilić, Joe Kaplowitz i Vojkan Jocić. Oni su velika inspiracija i daju mi veliku motivaciju za dalje. Svirati s takvom ekipom velika je čast. Producent ovog albuma je Srđan Sekulović Skansi kojemu posebno zahvaljujem na ugodnoj atmosferi i uloženome trudu za ovaj album.”, ističe Bruno Mičetić.
Naslovnicu albuma krasi slika Ring of Nibelung autora Vedrana Ružića, koji je  inspiriran Wagnerovom glazbom glazbom, napravio seriju umjetničkih slika koje su oduševile Brunu Mičetića koji je zatim dogovorio s njim suranju u smislu ovakvog kreativnog povezivanja.”Mi slikamo boje zvukovima a slikari kistom, mislim da upravo ovaj pomak ka fusionu je nešto što se pogodilo sa Vedranovim bojama na ovoj slici.”, kaže Mičetić.
“Naime, pristup fusionu – izvedbe su visokoenergetske – u njegovim novim skladbama nešto je što se, između ostalog, događa u sinergiji s bojama na ovoj slici. “, komentirao je likovno-glazbenu fuziju poznati glazbeni kritičar Davor Hrvoj.
Promocija albuma po hrvatskim gradovima održat će se po sljedećem rasporedu:  29.02. Vukovar Muzej Vučedol, 23.04. Zagrebačka promocija albuma u klubu  KCM,  24.04. Jazz Hram Postojna, Samobor Jazz Fest 2020, Rab Jazz fest 2020.