20 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Bruno Svirac prvak klase 13 na prestižnom street race natjecanju u Živinicama

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Proteklog vikenda na pisti Ciljuge kod Živinica u Bosni i Hercegovini održana je 402. Street Race Živinice – treća po redu utrka Šampionata BiH i Kupa Regije u trkama ubrzanja na 402m. Poznat je kao jedan od “najbržih” događaja na Balkanu, a nesvakidašnji adrenalin osjetio je i jedan Vinkovčanin.

Živinice su ugostile najbrže natjecatelje iz susjedne nam Bosne i Hercegovine i njezina okruženja, a publika je imala priliku i revijalne vožnje Dragstera iz Mađarske (Csolt Racing) i egzibicije na motoru Matije Podhraškog koji je Vinkovčane oduševio na nedavno održanim Moto susretima. Kao specijalni gost pojavio se i čovjek “svjetlica” Dario Konopek iz Hrvatske koji je s Audijem izazvao veliko oduševljenje na stazi vozeći 402 metra za svega 9.5 sekundi. Inače, Konopek je jedan od najbržih vozača na području Balkana.

Foto: Bruno Svirac/Facebook

Među „najbržom elitom” naših prostora uskoro bi se mogao naći i mladi Bruno Svirac koji je na ovom prestižnom natjecanju postao prvakom klase 13.

Prvoga dana natjecanja u klasi 13 Street Legal osvojio je drugo mjesto, dok je sljedećeg dana konkurenciju pomeo u Street Race-u i zasluženo se okitio zlatom budući da je 402 metra prošao za 13,056 sekundi. Bruno, inače član Moto kluba Vinkovci, vozio je BMW 6.

Recimo kako su Živinice tijekom vikenda okupile čak 156 automobila i 14 motora koji su se natjecali u raznim kategorijama, što je rekord po broju prijavljenih.

Foto: Moto klub Vinkovci
Foto: Moto klub Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno