20 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Buddy Guy objavio novi singl pod nazivom “Gunsmoke Blues”

Više od autora

- vl promo-Višestruki dobitnik nagrade Grammy, blues ikona Buddy Guy, vraća se s novim singlom, nazvanim “Gunsmoke Blues”, realiziran u suradnji s Jasonom Isbellom. U uznemirujućoj pjesmi koja govori protiv oružja i nasilja izazvanog njime, Guy i Isbell pjevaju: “Milijun sjećanja i molitvi neće vratiti nikoga”.

Novi singl naći će se na nadolazećem devetnaestom po redu albumu koji će se zvati “The Blues Don’t Lie” (Silvertone/RCA/Menart) koji će ovaj legendarni blueser objaviti 30. rujna, a baš taj datum označava točno 65-godišnjicu odlaska ovog glazbenika iz Louisiane put Chicaga, gdje je postao jednim od najboljih izvođača svih vremena.

“The Blues Don’t Lie” govori o tom , ali i Guyovom životnom putovanju: “Obećao sam im – B.B. Kingu, Muddyju Watersu i Sonnyju Boyu Williamsonu da ću, dokle god budem bio na ovom svijetu, održavati blues živim”, rekao je Buddy Guy, koji se nakon preseljenja u Chicago odmah zaposlio u kući Chess Records kao studijski gitarist, gdje je upoznao mnogobrojne legende, kao što su spomenuti Muddy Waters ili Junior Wells, čija je glazba utjecala na brojne generacije slavnih gitarista.

Album “The Blues Don’t Lie” producirao dugogodišnji Guyov saradnik i dobitnik nagrade Grammy, Tom Hambridge, na njemu će se naći brojni dueti, sa poznatim gostima među kojima su, Jason Isbell, Mavis Staples, Elvis Costello, James Taylor i dr.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno