16 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Budica 2022. okupila 67 članova i prijatelja Fotokluba Vinkovci

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Još jednu “Budicu” priredio je Fotoklub Vinkovci. Tradicionalna je to godišnja izložba fotografija prijatelja i članova Fotokluba Vinkovci na kojoj svaki autor sudjeluje s jednim svojim radom kojeg sam bira.

“Budica 2022” otvorena je sinoć u Galeriji fotografije Meraja, a kao i uvijek okupila je velik broj autora, njih 67.

“Sedamdesetak autora naš je konstantan broj kada je riječ o “Budici”. Kao i uvijek na ovakvim izložbama otvorenog tipa imamo šarolikost tema koja proistječe iz različitih životnih interesa i preokupacija autora. Pogotovo su zanimljivi radovi mladih autora i kako oni vide svijet oko sebe”, istaknuo je Dražen Bota, predsjednik Fotokluba Vinkovci.

Ovogodišnja “Budica” može se pogledati do 15. lipnja, utorkom, petkom i nedjeljom od 18 do 20 sati.

Fotoklub Vinkovci, inače, nedavno je održao i Izbornu skupštinu na kojoj je potvrđeno novo – staro vodstvo na čelu s predsjednikom Draženom Botom. Bila je to prilika i za rezime rada koji obilježavaju redovite izložbene aktivnosti uvijek nadopunjene nekim novim sadržajima, suradnjama i radionicama. Tako je bilo i u protekloj godini.

“Središnja aktivnost svakako je naš Salon fotografije. Salon fotografije Vinkovci 2021.
realiziran je velikom upornošću i radom članova Fotokluba Vinkovci uz financijsku potporu Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva kulture i medija RH. Izložbeni programi realirani su u prostoru Galerije fotografije Meraja. Središnjom velikom retrospektivnom izložbom “Panorama 2020.” obilježen je kontinuitet Salona od dvadeset godina, a predstavljene su fotografije članova kluba na Salonima u proteklih dvadeset godina. Postav je činilo 386 fotografija od 47 autora. Druga velika izložbe bila je ona turskog fotografa Mustafe Gümüşa, a održane su i četiri izložbe treće sezone ciklusa izložbi “U apsidi” te dva postava “Budice”, za 2019. i za 2020. godinu. Ukupno je u programima svojim fotografijama sudjelovao 351 autor. S obzirom na okolnosti bio je to vrlo bogat Salon”, ističe Dražen Bota. Bota.

Između ostaloga, s ciljem bolje vidljivosti dvadesetogodišnjeg trajanja nacionalne izložbe Salon fotografije Vinkovci uređena je, digitalizirana i pripremljena za javno prezentiranje arhiva ove izložbe ( www.salon-fotografije-vinkovci.hr ), a započeta je i digitalizacija i kvalitetno arhiviranje ostale građe: fotografija Domovinskog rata, autorske ostavštine članova Kluba i  prikupljene povijesne građe.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno