9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Bugsy (1991.)

Više od autora

- vl promo-fkf_bugsy_1991_posterBugsy je kriminalistička drama Barryja Levinsona iz 1991. godine o legendarnom njujorškom mafijašu, karizmatičnom gangsteru i njegovoj ljubavnici, čija je zajednička vizija zaslužna za spektakl znan kao Las Vegas. U glavnim ulogama pojavili su se Warren Beatty, Annette Bening, Harvey Keitwel, Ben Kingsley, Elliott Gould, Joe Mantegna i Bebe Neuwirth.

Dobitnik Zlatnog Globusa za najbolji film, ‘Bugsy’ se može pohvaliti i s deset nominacija za Oscara, od kojih je osvojio dvije – za najbolju kostimografiju i najboljeg umjetničkog direktora.

Warren Beatty je Benjamin ‘Bugsy’ Siegel, mafijaš koji upravlja reketarenjem u New Yorku zajedno se Meyerom Lanskyjem (Kingsley) i Charliem ‘Luckyjem’ Lucianom (Bill Graham). Na ‘poslovnom’ putu u Hollywood, neodgovornog i nepredvidivog Bugsyja privuče Tinseltown i glamur filmske industrije. Ostavivši ženu i djecu u Scarsdaleu na neodređeno vrijeme, ženskar Bugsy provodi vrijeme na filmskim setovima, razmišljajući o vlastitoj filmskoj karijeri. No umjesto toga, očara ga i zarobi ljepota i inteligencija glumačke zvijezde Virginie Hill (Bening) koja postane Bugsyjeva opsesija i jedini cilj. Oni se spajaju i razdvajaju, vode ljubav i rat sve dok na putu kroz Nevadu slučajno ne nalete na gradić zvan Las Vegas. Zajedničkim snagama Bugsy i Virginia, uz potporu mafije, započnu ostvarenje Bugsyjevog sna: vrhunskog hotela i kasina ‘The Flamingo’, u nadi da će ilegalno kockanje u kombinaciji s hotelom od pet zvjezdica privući mase punih džepova.

TRAILER: BUGSY [1991]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno