1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Čak 15 prometnih nesreća tijekom vikenda, neprilagođena brzina kobna po vozače motocikala

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Tijekom vikenda evidentirano je čak 15 prometnih nesreća, u 12 prometnih nesreća nastupila je materijalna šteta, dok su 3 prometne prošle s ozlijeđenim osobama.

Najteže su prošli 35- godišnji vozač motocikla, koji je na cesti Otok-Bošnjaci 5. lipnja oko 18,35 sletio s kolnika zbog neprilagođene brzine i pritom zadobio teške tjelesne ozljede i 51-godišnji vozač motocikla, koji je 6. lipnja oko 1,20 sati također sletio s kolnika na cesti Vinkovci – Županja zbog istog razloga. Kod Šarengrada je 4. lipnja 64-godišnji vozač teretnog automobila srpskih registracijskih oznaka naletio na traktor bez registracijskih oznaka kojim je upravljao 59-godišnjak, pri čemu je traktor odbačen van kolnika, a teretni automobil je udario osobni automobil sisačkih registracijskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog smjera. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozač traktora i osobnog automobila, dok je suvozačica u osobnom automobilu teže ozlijeđena.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, od čega jedan vozač u prometnim nesrećama. Najveća koncentracija, 1,52 g/kg zabilježena je kod 64-godišnjeg vozača u Vukovaru kojem je određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nadzorne kamere tijekom vikenda zabilježile su 33 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila. Iz policije ističu kako će i dalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno