Na prošlotjednom Regionalnom prvenstvu Hrvatske održanom u Sisku, nastupalo je i 11 plivača iz Plivačkog kluba Orion, 4 plivačice i 7 plivača. S natjecanja su se vratili s čak 37 osvojenih medalja, od toga ih je 29 u pojedinačnim utrkama, a 8 u štafetnim.

Plivači Oriona osvojili su 18 zlatnih medalja, 10 srebrnih i 9 brončanih. Najuspješniji natjecatelj bio je junior Nikola Ćaleta s osvojenih 6 zlata i 2 srebra, ništa manje uspješniji nisu bili Dorijan Vugrek s 2 zlata, 2 srebra i 2 bronce te Marin Svilar s 2 zlata i 2 srebra. Marko Jurić uzeo je zlato i srebro, Matej Lončar 2 srebra, a Matej Pfaf 3 bronce. Od plivačica na pobjednički postolje popele su se Martina Rajković s jednim zlatom i dvjema broncama te Laura Matić s broncom. Juniorska štafeta u sastavu Pfaf, Svilar, Vugrek i Ćaleta dominirala je utrkama i osvojila ukupno 6 zlatnih i 1 brončanu medalju, a seniorska štafeta Jurić, Svilar, A. Ćaleta i Lončar osvojili su jednu srebrnu medalju.

„Posebnost ovog natjecanja je i ta što smo prvi put imali predstavnike u najdužim muškim i ženskim disciplinama. Tako je Matej Lončar plivao utrku od 1500m slobodno i osvojio 2 srebra, u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Martina Rajković plivala je utrku na 800m slobodno te osvojila zlato u mlađejuniorskoj kategoriji te 2 bronce u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. U Orionu njegujemo ljubav prema plivanju, druženju, pozitivnim životnim navikama i želimo naše plivače i plivačice što duže zadržati u našoj maloj plivačkoj obitelji“, istaknuli su u PK Orion.