16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Čak 765 učenika na Danima otvorenih vrata Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Poljoprivredno šumarska škola je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti za područje poljoprivrede te je nositelj projekta Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza i kao takva podučava učenike za potrebe gospodarstva Vukovarsko – srijemske županije iz područja poljoprivrede, šumarstva, cvjećarstva, zaštite bilja, poljoprivredne mehanizacije i prehrane.

Danas je vinkovačka poljoprivredna škola u vrtu „otvorila svoja vrata” svim učenicima osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Od 9 sati učenici su po napravljenom rasporedu pristizali u školski vrt i obilazili štandove škole koja je na njima predstavljala svoja zanimanja: poljoprivredni tehničar fitofarmaceut, agrotehničar, šumarski tehničar, mesar, pekar, cvjećar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije, pomoćni pekar i pomoćni vrtlar. Tijekom cijelog dana dvorište vrta Poljoprivredno šumarske škole posjetilo je 765 učenika koji su se mogli upoznati s prednostima zanimanja ove škole. Bilo je zanimljivo i veselo uz poneki zalogajčić mesnih i pekarskih proizvoda koji su napravili učenici ove škole koji u sklopu praktične nastave obrađuju 77 hektara poljoprivrednog zemljišta.


Dodajmo još kako je škola izuzetno aktivno uključena u mnogobrojne Erasmus projekte te je dobitnik akreditacije Erasmus projekata što znači slobodno uključivanje u različite mobilnosti diljem Europe.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno