14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Canetova supergrupa Škrtice u ožujku u Tvornici gdje će promovirati svoj debi!

Više od autora

- vl promo-m_skrtice_ozujak-tvornica_ST

Beogradski bend Škrtice dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 17. ožujka 2017. Supergrupu Škrtice predvodi Zoran Kostić Cane iz Partibrejkersa koji je uz ulogu vokala zadužen i za tekstove, a s njime u ovoj ekspolozivnoj smjesi punka, hard rocka, new wavea, hard corea, eksperimentalne glazbe sudjeluju i Kole iz Velikog prezira i Boris iz Jarbola na gitarama, te Danilo i Boško iz Straight Mickey and The Boyza na bubnjevima i basu. Psihodelično, sirovo, jako oštro, puno emocija i osvrta na život koji se dešava oko nas i u nama opis je koji pristaje Škrticama.

Pomahnitali bubnjevi, s prelijepim bas šarama, dvije gitare koje se isprepliću, bacaju iskre koje pale sve oko sebe, i pjevač koji kopa po ranama koje nikako da zarastu, način su na koji Škrtice dovode do katarzičnog stanja. Demistifikacija iluzija, dijagnosticiranje razočarenja i tinjajuće nade, melankolično, divlje, srčano, znojavo i s puno duha, srce ove petorice kuca isto.

Istoimeni album prvijenac Škrtica je nedavno objavljen, a kritika kaže da uradak nema slabog trenutka, te hvali Canetove tekstove koji pozivaju na buđenje. Album od deset stvari kroz pjesme kao što su ‘Kulise’, ‘Mudrolije’ ‘Tik-Tak’, ‘Zaborava nema’, ‘Horizonti’ ruši zidove između psihodelije, punka i hard rocka.
Bend je ovo koji kroz svoje članove je ujedno i presjek najboljeg od njihovih matičnih bendova, a njihova kombinacija žanrova i energija nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tko voli Paribrejkerse, Jarbole, Veliki prezir ili pak Straight Mickey and The Boyz voljet će i Škrtice.

Ulaznice su u pretprodaji 50 kn, a na dan koncerta 70 kn.

ŠKRTICE: PARANORMALNO [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno