25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

“Čar-pitanje” Dimitrija Dimitrijevića napokon na LP-u!

Više od autora

- vl promo-


Hvaljeni prvi album Dimitrija Dimitrijevića “Čar-pitanje” napokon je dostupan i na LP-u, a inače riječ je o kantautorskom projektu Dimitrija Simovića (basist i pjevač grupe Igralom). Albumom dominira Dimitrijeva lirika popraćena jakim elementima trip hopa, bluesa, alternative, funka, synth popa, RNB-a elektronike i ambijentalne glazbe.

A kako „Čar-pitanje“ zvuči uživo provjerite prekosutra 7. travnja u klubu Dva Osam!

Na albumu je Dimitrije Simović (glavni vokal, bas, gitara, synth) okupio sjajnu ekipu glazbenika: Miloš Vojvodić (bubanj), Sara Renar (synth, prateći vokali), Viktor Slamnig (kontrabas, synth), Vedran Peternel (sound effects), Igor Pavlica (truba, klavir), Ivan Grobenski (gitara), Luka Čapeta (gitara), Željko Ljubić Piti (gitara), Leo Beslać (synth, flauta), Marko Lucijan Hraščanes (alt i tenor saksofon) i Nenad Sinkauz (gitara, zvučni efekti).

Dimitrije Dimitrijević: Čar-pitanje | foto: Menart promo

“Čar-pitanje” je čarobno pitanje. To pitanje postavlja “Porodični duh” u romanu “Zlatno runo” Borislava Pekića i ono glasi: “Kako preživjeti?”. Pitanje se pojavljuje iznad vrata obiteljske kuće onda kada kucne čas. Dimitrijević ovo pitanje vezuje za prijelomne trenutke u životu naroda, obitelji i pojedinaca i točan odgovor na ovo pitanje daje nam još vremena za našu misiju. S obzirom na to da Dimitrije rad na ovom albumu smatra jednom od prijelomnih točaka u svom životu, naziv albuma se našao prikladnim. “Čar-pitanje” je za Dimitrija pitanje koje sobom nosi promjenu države, grada, života, a ima samo jedan točan odgovor.

Sve je započelo 2017. u Zagrebu, gdje je uz pomoć Ivana Grobenskog snimio dva EP-a – “Južno” i “Ponestaće”. Do sada su s albuma objavljena tri singla.

Album je krajem prošle godine bio objavljen na digitalnim servisima i pokupio je mnogobrojne pozitivne kritike. Dimitrije Dimitrijević je s pjesmom „Kovitlac“ i dio kompilacije “Zagreb Calling: Generacija bez refrena” koja je nominirana za glazbenu nagradu Porin!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno