21 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Njihov će dolazak promijeniti čovječanstvo zauvijek. Pripremite se za prvi kontakt!

Više od autora

- vl promo-


ARRIVAL

Krajem ove godine u kinima nas očekuje pravi filmski događaj: priča o prvom kontaktu ljudi s izvanzemaljskim stvorenjima! Riječ je o hitu DOLAZAK (Arrival, 2016.) redatelja Denisa Villeneuvea koji nam se do sada predstavio hvaljenim uratcima ‘Zatočene’ i ‘Sicario’, a u kojem su glavne uloge ostvarili pet puta nominirana za prestižnu nagradu Oscar Amy Adams i dva puta nominiran za Oscara Jeremy Renner. Ovim putem predstavljamo vam prvu kino najavu za ovaj nadolazeći znanstveno-fantastični spektakl koji će, osim što će pružiti dva sata vrhunske zabave, svoje gledatelje natjerati i na duboko promišljanje o priči koju predstavlja.

Da se ne radi o samo još jednom u nizu holivudskih blockbustera čija je primarna zadaća što veća zarada na kino blagajnama dovoljno govori i činjenica što je ‘Dolazak’ izabran za prikazivanje na prestižnim filmskim festivalima u Torontu i Veneciji gdje će doživjeti svoje glamurozne svjetske premijere kojima će prisustvovati veliki dio ekipe koja je radila na filmu. Uz Adams (Američki varalice) i Rennera (Narednik James) u ostalim ulogama pojavljuju se i dobitnik prestižne nagrade Oscar Forest Whitaker (Posljednji škotski kralj) te nominiran za nagradu Zlatni Globus Michael Stuhlbarg (Ozbiljan čovjek). Scenarij za film napisao je Eric Heisserer (Kad se svjetla ugase) prema kratkoj priči autora Teda Chianga.

Radnja ovog inteligentnog znanstveno-fantastičnog misterioznog trilera fokusirana je na dolazak izvanzemaljaca i naš prvi kontakt s njima. Sveukupno dvanaest letjelica jajastog oblika sletjelo je na različitim lokacijama diljem svijeta. Američka vojska uskoro regrutira doktoricu Louise Banks (Adams), najbolju prevoditeljicu u svijetu, čiji je zadatak uz pomoć fizičara Iana Donnellyja (Renner) otkriti jesu li naši posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu…

S obzirom na činjenicu da je redovita kino distribucija predviđena za kraj godine kada se u kinima uglavnom prikazuju filmovi koji pretendiraju na razne nagrade (u prvom redu Oscar i Zlatni globus), s pravom očekujemo da će ‘Dolazak’ biti kvalitetan SF spektakl koji će nas, osim najmodernijim specijalnim efektima, također osvojiti i vrhunskom pričom kakva odavno nije viđena na velikim kino platnima.

Akcijski SF triler ‘Dolazak’ u domaćim kinima očekujemo krajem studenog ove godine!

TRAILER: DOLAZAK

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno