21 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

Čedo i Matija Antolić objavili spot za pjesmu Tak mora biti, kaj ne!?

Više od autora

- vl promo-


Čedo Antolić višestruki je dobitnik Porina, a najpoznatiji je po svom djelovanju u području popularne duhovne glazbe. Zajedno sa sinom Matijom ove je godine za Dallas Records izdao svjetovni blues album’Bluz po domačem’. Prvi spot su odlučili snimiti za pjesmu ‘Tak mora biti, kaj ne!?’

Njih dvojica tandem su koji srcem i dušom stvara predivne pjesme. Spojiti zagorsku kulturu, specifičan jezik i izričaj sa bluesom nije lako, no slušajući njihove pjesme dojam je upravo suprotan. Čedo je autor glazbe i tekstova, dok o aranžmanu brine Matija. Album ‘Bluz po domačem’ posveta je Čedinim roditeljima, a pjesmama prenosi divne uspomene i doživljaje iz rodnog Zagorja.

‘Glazbom se bavim cijeli život, kao dijete u pijesku kada stvara oblike i likove i pri tome proizvodi zvukove koji nastaju iz čiste nakane da nešto ‘naprosto bude’, bez plana i programa, prije svih školovanja, jer ja i nisam školski pismen, note poznajem na svoj način, a zapravo sam zauvijek ostao na plaži u djetinjstvu.’

Cijeli album je nastao u meni i u mome sinu Matiji, on mi je sjajan suradnik. Prošlo je podosta godina dok nismo došli do finalne izvedbe. Mi nikamo ne žurimo i nije gotovo dok nije gotovo, odnosno dok ne osjetimo da je to – to. No, nije bilo lako odrediti smjer albumu jer u nama glazba svira u širokom dijapazonu formi i raznih oblika, a na kraju je dovoljan jedan titraj srca, iskustva i predanosti pa da sve dođe na svoje.

Literarno gledano, u sve su se upleli dojmovi i uspomene iz djetinjstva koje je bilo sveprisutno u Hrvatskom zagorju, bolje rečeno u okolici Stubice, odakle je moja majka, Potočnica, a tako sam naslovio i pjesmu njoj posvećenu.’ – Čedine su riječi o njihovom prvom zajendičkom projektu.

TAK MORA BITI, KAJ NE!? [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno